Yazılım Mühendisliği

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben üniversitede yazılım (bilgisayar oluyor galiba) mühendisliği okumak istiyorum. Bunun için sizce şimdiden (10. sınıfım) bir şeyler öğrenmem gerekiyor mu ? Yoksa üniversite de sıfırdan eğitim veriyorlar mı ? Okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Son olarak hangi üniversite ?

Cevap için teşekkürler. :)

Şöyle söyleyeyim yazılım işinde tamamen senin çaban önemlidir bunu bir kere aklının bir köşesine yaz.Sorularına gelirsek Evet üniversitede temel eğitim veriyorlar ama önünde yıllar var yazılım ile ne kadar içli dışlı olursan o kadar iyi tabi derslerini aksatmadan bunu yapman gerekiyor.

Bilgisayar mühendisliği okumuyorum ama bildiklerimi yazayım. Yazılım mühendisliğiyle bilgisayar mühendisliği birbirinden farklı bölümler. Üniversitede sıfır eğitim veriyorlar ama senin o eğitimi alabilmen için o alana ilgin olmalı, yeni şeyler öğrenmekten keyif duymalısın ve matematikle aran iyi olmalı. Üniversite konusunda yazılım mühendisliğinde daha az seçeneğin var. Bilgisayar mühendisliğinde öne çıkan üniversiteler: Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Koç... Yapman gereken en iyi şey şu anda bu üniversiteleri kazanmak için çalışmak, bunun yanında bilgisayarla ilgili bilgini geliştirirsen senin için bir artı olur. Üniversite seçimi zamanla kafanda oluşur. Yazılım mühendisliğiyle bilgisayar mühendisliğinin farkını açıklayacak kadar derin bilgim yok, forumda sanırım onunla ilgili konular vardı, onu ya da başka kaynakları tara.

Öncelikle Html ve Css dillerine bir göz atmanı ve biraz web siteleriyle ilgilenmeni tavsiye ederim, WordPress ile site aç tema yap falan biraz yazılımın mantığını kavra sonra Java ile devam etmeni tavsiye ederim.
Hiç bir temeli olmayan ve alana ilgisi olmayan insanlar şuan Bilgisayar Mühendisleri, programcıları iş bulamıyor diye ortalıkta gezen insanlar. Eğer içinde yazılıma, donanıma bir ilgi varsa ve bir şeyler öğrenmekten, yazılım geliştirmekten zevk alıyorsan illaki iş bulursun. Ben 12 yaşımdan beri yazılım ile ilgiliyim şuan evden çalışıyorum daha çok arayüz üzerine ve 17 yaşındayım sınava hazırlanıyorum dolasıyla az vakit ayırabiliyorum ama kendimi geçindirebilecek kadar kazanıyorum.
Özet olarak bu işi yaparken keyif alıyorsan ve kendini geliştirebiliyorsan gayet iyi iş bulunur diplomaya bile gerek kalmadan gayet iyi paralar kazanabilirsin ama kendini geliştirmiyorsan en iyi üniversiteyi bile bitirsen maksimum yapacağın şey sıradan bir şirkette ortalama bir maaşla işe girmek, hayatın boyunca ne uzarsın ne kısalırsın memur gibi çalışırsın.

İnternette sayısız kaynak var videolar eğitim setleri vs. bunun dışında kursa gidebilirsin ama ben gitmedim sadece internetten videolardan, kaynaklardan biraz temel aldıktan sonra deneme yanılma yöntemiyle çözdüm olayı. Özellikle İngilizcen iyi ise kaynak konusunda sıkıntın olmuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı