Yazılım mühendisliğini mi Bilgisayar mühendisliğini mi tercih etmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite mezunu kardeşinizden tavsiye; üniversite de geçirdiğiniz her saatin kıymetini bilin bol bol çalışın o günler geri gelmez. Ben boş geçirdim mezun oldum şimdi işsiz geziyorum. Pişman oldum ama pişmanlık fayda etmiyor. Karıya kıza fazla takılmayın :)
 
Valla bende şu an bu kararsızlıktayım. Küçüklüğümden beri bilgisayarla içli dışlıyımdır. Hepte bilgisayara.bir ilgi duymuşumdur. Şimdi buna aldanıpta bilgisayar veya yazılım mühendisi mi olacaksın ? diye soracaksınız. Ama arkadaşlar bendeki çok başka. Yani oyun sevdası gibi değil. Ben bilgisayarda yapılan herşeyi seviyorum. Mesela yaklaşık 2-3 yıl önce kuzenimle 3D Max kursuna gitmiştik. Orada öğrenip yapmak çok hoşuma gitmişti. Tabi 1 ay felan gittik. Lisede olduğum için fazla vakit ayıramadım. Ama şu an temelleri biliyorum. Velhasıl kelam bilgisayarda yapılan herşeyi seviyorum diyebilirim. Ve sevdiğim bir şey olduğu için ileride de mesleğime yansıtırken zevkle yapabileceğimi düşünüyorum. Aklımda bilgisayar mühendisliği vardı. Çünkü bilgisayar mühendisliği daha geniş olduğu için her alanda geliştirebileceğimi düşündüm. Fakat @Emre YAZICI isimli arkadaş elektrik dersleri var felan var diyince soğudum. Çünkü ben daha çok bilgisayar yazılımlarıyla haşır neşir olmak istiyorum. Yani gidipte bana elektrik devrelerini felan sorarsa açıkçası yapamam. Fakat bakalım bu sene ilk yazılım sonrada bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bana kalırsa bölüm yanılgısına düşmemek gerekir. Önemli olan sizin ne yapmak istediğinizdir. Yoksa aslında aralarında o kadar büyük farklar yok. Hele hele Bilgisayar Bilimleri ile Yazılım Mühendisliği arasında hiç fark yok diyebilirim. Zaten sizde araştırırsanız görürsünüz yurt dışında Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar M. yada Yazılım M. den daha yaygın ve daha çok öğrencisi var. Türkiye'deki genel kanı herkesin mühendis olması yönünde olduğu için kendinizi illa mühendis olacağım diye zorlamamanız gerekir. Ben Fırat Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği okuyorum benim 2. tercihime yerleşmiştim ve 3. tercihim 9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri idi ve o da gelseydi inanın benim için hiç bir farkı olmayacaktı. Çünkü bana göre verdikleri eğitim programı ve uyguladıkları müfredat aynı. Herkese başarılar.
 
@Emre YAZICI Kardeşim çok teşekkürler bende büyük ihtimalle 9 eylül Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerini seçeceğim İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.

@Gamikase Tamam kardeşim Hayırlı olur inş.
 
@Emre YAZICI Ders programı olarak hangisi daha çok iş üzerinde duruyor? Yani iki alanada baktığımda yazılımda matematik ve fizik dersleri ağırlıklı. Alanla ilgili asıl dersleri (programlama vs. gibi) hangisinde daha çabuk başlanıyor? Bu işlerin temelinde matematik yattığını biliyorum. Fakat ben açıkçası meslek öğrenmeye biraz daha hızlı geçeni istiyorum. Elbetteki eninde sonunda matematik vs. dersler öğreneceğiz. Fakat ben lisedeki gibi matematik vs. gibi ders öğrenmek istemiyorum. Bu yüzden bilgisayar alanında en hızlı geçeni istiyorum.
 
Son düzenleme:
Meslek öğrenmeye başlamak senin elinde, çünkü her sene bir kaç kültür dersi (matematik, fizik, Türk dili vs. ) oluyor. Tamam her yıl Fizik yok ama o zaman da başka dersler oluyor.

Buradan bizim okulun Yazılım Müh. derslerini inceleyebilirsin : portal.firat.edu.tr: Fırat Üniversitesi
 
@Emre YAZICI Yani Yazılımda, Bilgisayar bilimleride, Bilgisayar mühendisliğide olsa hepsinde aynı düzeyde matematik, fizik vs. görüyorsun. Bu bilgisayar bilimlerini ilk defa duydum. Bir tek izmirde mi var? Ben daha çok İstanbul veya kendi yaşadığım Antalya gibi şehirleri düşünüyorum. İzmir'i şehir olarak sevmiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı