Yazılım Öğrenip Çalışmaya Başlamak

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 15 yaşındayım. Yazılıma ilgim var. Okulda da görüyoruz birkaç ders. İleride yazılımcı olmayı düşünüyorum. Dolar malum bu haldeyken hem aileme yük olmamak açısından hem iş tecrübesi açısından yazılım dilleri öğrenip çalışmak veya tek başına bir şeyler üretmek mümkün müdür?

Eğer yazılımcı olmak istiyorsan, çok iyi bir üniversiteye ihtiyacın var. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ tercihlerin olabilir. Çok çalış, bol test çöz. Bunları uygulamanızı tavsiye ederim. Yazılımcı olmak büyük başarıdır, uzun bir yolun var. Sakın pes etmeyin, başarırsınız:)

Tabi ki mümkündür. 16 Yaşında olup web sitesi + tasarım yaparak aylık ciddi kazançlar elde eden arkadaşım var ki gerçekten istiyorsan bu hayatta gerçekten herşey mümkün.

Sen kendini ne kadar iyi geliştirirsen o kadar önün açık olur. Bunu programcı olma yolunda ilerleyen biri olarak söylüyorum. Nacizane kendi bilgime dayanarak.

Eğer ki uygun ortamınız var ise ayrıca gördüğüm kadarıyla ilginiz de var okuldaki önemli derslerinizi aksatmayacak şekilde(bkz:matematik) yazılıma giriş yapabilirsiniz. Ayrıca önce alan seçin web tasarım mı yazılım mı vb şekilde.

Ek olarak her şeyin ucunda diploma var. Alaylı olup da çok kazanan tanıdıklarım oldu ama unutmayın ki istisnalar kaideyi bozmaz. Denildiği gibi sağlam bir üniversite sizin çıkış kapınız olacaktır. Üniversitede bölümünüz olacağından hem aileniz size destekçi olacaktır hem de üniversitede bu işle ilgilenen bir sürü insan ile bilgi alışverişinde olacaksınız.
Ben 3 yaşında bilgisayarla tanıştım. Ömrüm klavye karşısında geçti anadolu lisesi mezunuyum. Bu zamana kadar yazılımda geliştiğim seviyenin iki katını 1 yılda geliştim. Nasıl mı? Üniversiteye giderek.

Eğer yazılımcı olmak istiyorsan, çok iyi bir üniversiteye ihtiyacın var. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ tercihlerin olabilir. Çok çalış, bol test çöz. Bunları uygulamanızı tavsiye ederim. Yazılımcı olmak büyük başarıdır, uzun bir yolun var. Sakın pes etmeyin, başarırsınız:)

Başta ki cümleye katılmıyorum. Yazılımcı olmak için ciddi anlamda iyi bir üniversiteye gitmesine gerek yok. Çevremden, tecrübelerimden bildiklerim ile söylüyorum. Yazdığın biraz saçma olmuş.

Üniversitenin tabi yararı olur ama o bahsettiğin üniversiteler şart değil.
Peki başlamak,ufakta olsa işin bir ucundan tutmak için buradan başla diyebileceğiniz bir tavsiye bir link var mıdır?

Yavaştan udemy kursları ile algoritmaya başlamanı öneririm. Eğer bütçen yok ise youtube kanallarının derlserine de bakabilirsin.

Kanal önerilerim :

Bilgisayar Kavramları
Yazılım Bilimi
Emrah Yüksel

Son olarak özet geçeyim.

Yazılımda üniversitenin önemi abartılacak düzeyde değildir. Üniversite okumayıp ciddi anlamda başarılar yakalayan insanlar var. Genelde vizyonlu patronlar CV ne bakarlar. Sen kendini ne kadar geliştirmişsen o kadar başarılı olursun. Yok İTÜ yok ODTÜ şartı diye birşey yok olmaz da.

Dediğim gibi daha liseyi bitirmeden aylık ciddi kazançlara ve ciddi başarılara ulaşan arkadaşım var. Ve bu sadece bir örnek. Sen CV ni doldur kendini geliştir. Her zaman hedeflerin olsun istersen kötü bir üniversite de oku. Yine de her zaman boğaziçi de okuyan adamın önüne geçme şansın vardır. Eğer patron vizyonu olmayan biri ise başka ama genel durum bu.

Eğer yazılımcı olmak istiyorsan, çok iyi bir üniversiteye ihtiyacın var. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ tercihlerin olabilir. Çok çalış, bol test çöz. Bunları uygulamanızı tavsiye ederim. Yazılımcı olmak büyük başarıdır, uzun bir yolun var. Sakın pes etmeyin, başarırsınız :)
Çok iyi bir üniversiteye ihtiyacı yok kesinlikle, herhangi bir üniversite yeterli. Asıl mesele geliştirmiş olduğu projeler. İşe girmeden önce referans olarak gösterebileceği çalışmalardır. Önceden yaptığı işlerdir.

Çok iyi bir üniversiteden mezun olursa elbette çok güzel olur, ama olmazsa da bir şey kaybetmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı