Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalı?

DaWn7808

Centipat
Daha fazla  
Yazılım öğrenmek istiyorum. Daha çok oyun, site, uygulama vb. işler için kullanacağım. Nereden ve nasıl başlamam gerektiği hakkında bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Öncellikle bana kalırsa bu işin temeli algoritmadır. Algoritma yazabiliyor olmanız gerekmektedir. Gözlemlediğim kadarıyla algoritma yazamayanlar ne yaptığını anlamıyor ve çoğunlukla bir tık karmaşık program yazmak istediklerinde tıkanıyorlar. Algoritma öğrenmeniz programın nasıl işleyeceğini önceden tasarlamanız anlamına geliyor bundan sonra bunu kod yapısına çeviriyorsunuz.
Sonrasında bana kalırsa C veya C++ ile başlanabilir bunların eğitimde bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kontrol bir tık daha fazla sizde oluyor bu sebeple daha fazla işlem yapmanız gerekiyor mecbur olarak araştırıyorsunuz. Zaten sağlam bir tane dil öğrendikten sonra başka bir dili çok kısa sürede öğrenebiliyorsunuz.

C size programlamanın en temel mantığını öğretir. C ile yazabilirseniz, diğer dillerde de yazabilirsiniz.

Fakat C çok ağır bir dil. Programlamanın temel mantığını Python ile kavrayıp, daha sonra C geçebilirsiniz. Oradan da istediğiniz herhangi bir dille devam edebilirsiniz. C yerine Java da olur.

Fakat acele etmenizi tavsiye etmem. Python ile "işe yarar" bir şeyler yazana kadar hemen C veya Java geçmeyin, beyniniz yanar (deneyimlemiş biri olarak söylüyorum). Algoritma kurma da önemli.

Zaten günümüz şartlarında özel bir amacınız olmadıkça C'de fazla kalmazsınız.

Son düzenleme:
Yazılım öğrenmek istiyorum. Daha çok oyun, site, uygulama vb. işler için kullanacağım. Nereden ve nasıl başlamam gerektiği hakkında bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Oyun için Unreal Engine öneririm :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı