Yazılım sektörü biter mi?

Şu zamana kadar ünlü bir başarı hikayesi çıkmadı bu sektörde Türkiye'de
Aslında şu an bir çok yenilikçi projeler ile ve ya internet ortamında başarıları ile tanınan insanlar var. Eğer dünya çapında büyük bir başarı diyorsan, evet maalesef çıkmadı. Bunun nedenide eğitim sistemidir diye düşünüyorum.
 
Bitmez. Yazılımın arz talep meselesi diğer mesleklere göre çok farklı. O 50 kişinin kaç kişisi gerçekten o işi yapabilecek nitelikte? O 50 kişiden kaç tanesi gerçek bir proje de yer almış? O 50 kişi gerçekten bu projeyi Stack Overflow üzerinden kopyala yapıştır yapmadan yapabilecek kapasiteye sahip mi? Bunları da hesaba katmak gerekiyor.
 
Ustam dalga mı geçiyorsunuz şu anda sadece aklımda çok başarılı 5 kişi var çoğu beyin göçü ile gidiyor fakat sizin hiç yok demeniz ayıp. En basitinden Apple'ın Açığını Bulup 50 Bin TL Ödül Kazanan Türk Yazılımcı
Dünya sıralamasında bahsettim.
Aslınca başarılı olan ve başarılı olabilme kapasitesine sahip çok kişi var ama olanlar malum. Destek yok. Destek olmamasının yanı sıra gitgide önleri de kesiliyor artık insanların.

Yani yine sonuç ne yazık ki yurt dışına çıkmaya geldi.
 
Chat gpt kod yazabiliyor.
















Ama gpt stadyum kadar ve soğutma için çok su harcanıyor.Bu teknolojinin yazılımcıların yerine geçmesi için karlı olması gerek.Ve buna daha var ama bunun olması ekonomi açısından bir felaket olabilir.
 
Chat GPT kod yazabiliyor.

Ama GPT stadyum kadar ve soğutma için çok su harcanıyor. Bu teknolojinin yazılımcıların yerine geçmesi için karlı olması gerek. Ve buna daha var ama bunun olması ekonomi açısından bir felaket olabilir.

Sadece merak edip yazmıştım olabilir mi diye gerçektende chat GPT diye bir şey çıkıp yazmaya başladı ileride daha da gelişir bu alan yani bence biter.
 

Geri
Yukarı