Yazılım sektörüne yeni başlayacaklar için tavsiyeler

Bu konudaki problem "Yazilim sektorune giris" derken "Yazilim ogrenmeye baslangic" 'in kastedilmesi.

Sektore giris, sizin yazilim gelistirmeniz icin hic tanimadiginiz birinin size para vermesidir. Yani profesyonellige ilk adim. Yani junior seviye.

Bu seviyedeki birisinin "hangi dili ogreneyim" gibi kaygilari zaten yoktur, asmistir oralari.

Oturup "Python Hello world" videosu izleyince sektore girmis olmuyor kimse. Bu isten para kazanacak seviyeye gelip hayatini bununla idame ettirecek seviyeye gelince sektore girmissindir. Para kazanabilecek kadar biliyorsundur ama esas isin baskadir -> hala sektore girmis sayilmazsin.
 
Konu 2021 inşallah konu sahibi görür, ben mobil uygulama geliştirmek istiyorum. Çoğu kişi ilk Python diyor bende ilk Java diyorum zor mu olur?
 
Video eğitimleri izlerken bir yandan da telefondan PDF, epub okuyup mobil için uygun yazılımlarla denemeler yapabilirsiniz. HTML, CSS, Bootstrap için Acode (JS bilgim olmadığından işe yarar mı bilmiyorum), Python için pydroid3, PHP için pocket PHP, replit vb. gibi programlar kullanabilirsiniz.
 
@Programming Language Bu yazıdaki ingilizce bilmeden başlamayın cümlesine asla katılmıyorum. Şuan TR şartlarında 50K üstü maaş ile çalışan ve ingilizcesi B1 bile olmayan tanıdıklarım var. İngilizce bilmek, daha rahat öğrenmenizi, bilgi havuzunu genişletmeyi ve daha çok network alanı sağlar. İngilizce bilmek her zaman bir adım önde yapar fakat bu yazılım üzerine çalışmanız için engel değil.
 

Geri
Yukarı