Yazılım şirketi kurmak için gereklilikler nelerdir?

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Alanım ile ilgili çalışmalar yapmak, şirketleşmek, markalaşmak benim küçüklüğümden beri istediğim bir şeydir. Küçüklüğümden beri hayalim olan bir şeydi. Sormak istiyorum sizlere bir kişinin şirketleşmesi için alanına ne kadar hakim olması gerekiyor? Eğitim şart mı? Çok absürt bir örnek vereceğim. Mark Zuckerberg facebook'u ilerletmek için okulu yarıda bıraktı, aynı şekilde Steve Jobs'da aynı. Vergilendirme olayları, ofis, çalışanlar falan benim sormak istediğim şey o değil. Benim sormak istediğim şey şirketleşebilmek için saygınlık kazanabilmemiz için iyi derecede iş yapabilmek için alanımıza ne kadar hakim olmamız gerekiyor?

@bitwise Hocam özellikle size sormak isterin. Değerli görüşleriniz benim için ciddi manada çok önemli olacaktır :)

Temel gereklilikleri şöyle sıralayayım;
1. iş planı: Hedefler, stratejiler ve finansal projeksiyonları içeren bir plan.
2. şirket kaydı: Gerekli yasal işlemleri tamamlayarak şirketi resmi olarak kaydetmek.
3. yasal bilgiler: Vergi numarası, ticaret sicili kaydı gibi belgeler.
4. finansman: Başlangıç maliyetlerini karşılayacak sermaye.
5. teknik bilgi: Yazılım geliştirme becerileri veya uzmanlık alanında ekip.
6. pazar araştırması: Hedef müşteri kitlesini ve rekabeti analiz etmek.
7. altyapı: Gerekli donanım ve yazılım araçları.
Bu adımlar şirket kurmanız için gerekliliklerdir.

Alanım ile ilgili çalışmalar yapmak, şirketleşmek, markalaşmak benim küçüklüğümden beri istediğim bir şeydir. Küçüklüğümden beri hayalim olan bir şeydi. Sormak istiyorum sizlere bir kişinin şirketleşmesi için alanına ne kadar hakim olması gerekiyor? Eğitim şart mı? Çok absürt bir örnek vereceğim. Mark Zuckerberg facebook'u ilerletmek için okulu yarıda bıraktı, aynı şekilde Steve Jobs'da aynı. Vergilendirme olayları, ofis, çalışanlar falan benim sormak istediğim şey o değil. Benim sormak istediğim şey şirketleşebilmek için saygınlık kazanabilmemiz için iyi derecede iş yapabilmek için alanımıza ne kadar hakim olmamız gerekiyor?

@bitwise Hocam özellikle size sormak isterin. Değerli görüşleriniz benim için ciddi manada çok önemli olacaktır :)
Yalnızca 50k tl lazım diye biliyorum sermaye olarak. Limited Şirket için

Temel gereklilikleri şöyle sıralayayım;
1. iş planı: Hedefler, stratejiler ve finansal projeksiyonları içeren bir plan.
2. şirket kaydı: Gerekli yasal işlemleri tamamlayarak şirketi resmi olarak kaydetmek.
3. yasal bilgiler: Vergi numarası, ticaret sicili kaydı gibi belgeler.
4. finansman: Başlangıç maliyetlerini karşılayacak sermaye.
5. teknik bilgi: Yazılım geliştirme becerileri veya uzmanlık alanında ekip.
6. pazar araştırması: Hedef müşteri kitlesini ve rekabeti analiz etmek.
7. altyapı: Gerekli donanım ve yazılım araçları.
Bu adımlar şirket kurmanız için gerekliliklerdir.
Benim öğrenmek istediğim şey bilgi birikimin ne kadar önemli olup olmadığı, elbette önemlidir fakat şirketi açacağımız alan hakkında ne kadar bilgi sahibi olmamız gerekmekte gibisinden bir şey sormuştum yani asıl amacım oydu.

Elbette konuya (şirketin faaliyet yürüteceği alana) hakim olmanız gerekmekte. Şirket kurmak mesele değil hemen yarın açabilirsiniz. Önemli olan işletmek ve faaliyet göstermek. Şayet alana hakim değilseniz; en basitinden çalışanlarınızı ne kadar takip edebileceksiz? İnsanlar eskisi gibi dürüst değiller ne yazık ki. Bir yerden sonra vazifelerini aksatabilir ya da hiç yapmamaya başlayabilirler. Başlarına koyacak birine güvenmek zorunda kalırsınız ve maalesef günümüzde kimseye bu konularda güvenmemenizi öneririm. Çok güvenilir bir insan/insanlar bile olsalar bu seferde onu/onları kaybetmemek için çabalamanız gerekir. Bir yerden sonra alay konusu bile olabilirsiniz. Yıllardır farklı firmalarda çalıştım ve inanın teknik anlamda yetersiz yöneticilerin/patronların olduğu firmalar kaliteli çalışanları zamanla kaybediyor ve iş yapamaz hale geliyor. Aralarında kapatanlar da oldu. Çalışanlar arasında alay konusu haline gelmeleri de cabası. Yani ne olursa olsun bilmediğiniz/anlamadığınız işe girmeyin. Ne kadar paranız olduğu da önemli değil, batırırsınız ve alay konusu olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı