Yazılım ve oyun için laptop tavsiyesi

Bütçe
15000
Alpha 17 kullanıcısı olarak v22.1 diyorum. Alpha 17'nin o kadar hak ettiğini düşünmüyorum.
Önemli bir mesaj. Kullanıcısı olarak farklı bir marka tavsiye etmek. Hocam sizin mesajlarınızı çok sık görüyorum buralarda. Önerdiğiniz farklı bir cihaz var mı? Ryzen yüzünden MSI'a kayıyorum. Başka hiçbir sebebi yok gerçekten. Tabii çekincelerim de baya var. O kadar para verip Monsterla papaz olmak istemiyorum.

Bir 'laptop' alırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli konu kesinlikle soğutma kalitesidir. Bu konuda HP ve türevi markalardan kesinlikle uzak durman gerekiyor.

Belirli bir bütçeden yukarı çıkamıyorsanız alacağınız ürünün soğutmayı %100 iyi yapamayacağını biliyor olmanız gerek.

Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda laptop almayı planlıyorum. Bütçemi konuda belirttim. Baştan söylemek istiyorum, masaüstü alın gibi önerilerde bulunmayın. İstediğim özelliklere geçecek olursam:
-17.3 inch.
-Bataryanın biraz daha iyi olması.
-Ryzen 7 veya i7 arasında kararsızım, bunu size bırakıyorum.
-Kasa kalitesi.
-RAM Dual Channel olmalı.
-Ekran kalitesi.
-Fan sesi, mümkünse en düşük model olsun.
-Isınma zaten olacak fakat yüksek seviyede olmaması.

Bu konuda her zaman derin bir araştırma yapmışımdır. Hala da yapıyorum daha zamanı var. Bulabildiğim modeller şöyle:

Bu paralara RTX 2060 ve türevlerini vermekten utanıyorum ama yine yapacak bir şey yok.
Monster en çekindiğim markalar arasında bir numara. Şikayet sayısı çok fazla yine size bırakıyorum. Kullanıcılarının verdiği değerlendirmelere ihtiyacım var. Servisleri ömür boyu deniyor. Fakat ne kadar sürede ve ne kalitede bir fikrim yok. Yine kullanıcılara ihtiyacım var.

GameGaraj adını ilk defa duyduğum bir marka. Sanırım ikisi de yabancı kasaları alıp markalarını basıyormuş. Ama yapacak bir şey yok yine tabii ki. Fenix modellerinin istediklerime yakın olduğunu ama çok ısındığını duydum.
Keşke işlemcinin Ryzen 7 olduğu ve ekran kartının RTX serisi olduğu bir model bulabilsem ama yok maalesef.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Isınma olmasın diyorsun ve sıcaklık olmasın diyorsun Dual Channel olsun istiyorsun
1 RTX modeller oyun oynayınca elbet ısınacaktır
2 RTX ekran kartı olan laptop da elbet de fan sesi olacaktır
3 laptoplarda genellikle 2 RAM slotlu 1 tanesi dolu şeklinde gelir.

Önemli bir mesaj. Kullanıcısı olarak farklı bir marka tavsiye etmek. Hocam sizin mesajlarınızı çok sık görüyorum buralarda. Önerdiğiniz farklı bir cihaz var mı? Ryzen yüzünden MSI'a kayıyorum. Başka hiçbir sebebi yok gerçekten. Tabii çekincelerim de bayağı var. O kadar para verip Monster'la papaz olmak istemiyorum.

Yoktur hocam, oyun olarak ağır oynamayacaksanız Alpha güzel bir seçim olabilir. Kalite açısından v22.1 ile karşılaştırılabileceğini dahi sanmıyorum.

22.1 13.750'ye kadar düşmüştü bana kalırsa onda 15 k civarı etmez.

İlk çıktığında öyleydi o hocam. Dolar 8'i geçti tekrar.

Evet hocam, anlam bozukluğu olmuş. V22.1'in kalite açısından rakibi ancak MSI GL75 olabilir. O da Alpha 17'nin kasa olarak bir alt modelidir.
Yine kafam karıştı, peki Alpha modeli ne kadar hak eder?
En ucuz burada.
22.1 güzel hocam, en azından şimdilik. Bir ekran sorunu vardı ancak Chrome ayarıyla düzeliyor, nedenini ben de bilmiyorum. Soğutmasının iyi olduğunu söylüyor kullananlar. 22.1 ve Alpha 17 arasından 22.1 seçerdim ben. Monster'da zaten 14 gün koşulsuz iade şansı var, beğenmezseniz ve memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz.
Bu Monster'ın ömür boyu garanti dediği nedir hocam? Gerçekten o kadar ilgileniyorlar mı? Şikayet var da çok fazla şikayet duruyor. Çekincelerim bu yüzden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı