Yazılım ve oyun için laptop tavsiyesi

Bütçe
15000
Monster'ın ömür boyu garanti dediği nedir hocam? Gerçekten o kadar ilgileniyorlar mı? Şikayet var da çok fazla şikayet duruyor. Çekincelerim bu yüzden.
Ömür boyu garanti olayının dünya üzerinde herhangi bir firmanın yapabileceğini düşünmüyorum.

O sadece bakım diye biliyorum, yani 6 ayda 1 termal macun fan temizliği gibi şeyler. Servisleri için Monster uzmanı fanboyun teki(!) @Dark Lord of the Sith hocam daha güzel açıklar sanırım.

Yine kafam karıştı, peki Alpha modeli ne kadar hak eder?
En ucuz burada.

Bu Monster'ın ömür boyu garanti dediği nedir hocam? Gerçekten o kadar ilgileniyorlar mı? Şikayet var da çok fazla şikayet duruyor. Çekincelerim bu yüzden.

13800 fena değil hocam. 13500 13600 sınır ama 200-300 TL'nin hesabı olmaz bence.
Ömür boyu garanti denilen şey ömür boyu bakımdır. Ücretsiz bakım yaptırabiliyorsunuz.

Bu Monster'ın ömür boyu garanti dediği nedir hocam? Gerçekten o kadar ilgileniyorlar mı? Şikayet var da çok fazla şikayet duruyor. Çekincelerim bu yüzden.
Ömür boyu dedikleri şey aslında ömür boyu bakım yapmaları. Servisleri gayet iyi, sizi üzeceğini düşünmüyorum. Bu sıralar ancak çok yoğun diye biliyorum, uzun sürebilir. Sonuca gelirsem 2 yıl boyunca garantileri, ömür boyu bakım hizmetleri var. Ayrıca cihazda kronik bir sorun varsa garanti bitse dahi tamir ediyorlar. Ben olsam Alpha almazdım ama, performans farkı çok yüksek.
Servisleri için Monster uzmanı fanboyun teki(!) @Dark Lord of the Sith hocam daha güzel açıklar sanırım.
Monster bari maaş bağlasa, kuru kuru savunma olmuyor.

Ömür boyu dedikleri şey aslında ömür boyu bakım yapmaları. Servisleri gayet iyi, sizi üzeceğini düşünmüyorum. Bu sıralar ancak çok yoğun diye biliyorum, uzun sürebilir. Sonuca gelirsem 2 yıl boyunca garantileri, ömür boyu bakım hizmetleri var. Ayrıca cihazda kronik bir sorun varsa garanti bitse dahi tamir ediyorlar. Ben olsam Alpha almazdım ama, performans farkı çok yüksek.

Monster bari maaş bağlasa, kuru kuru savunma olmuyor.
Anladım siz Monster kullanıyor musunuz peki?
Yaza kadar ikiniz arasında gidip geleceğim gibi.
@Radeon RX 5500M - MSI
@Dark Lord of the Sith - Monster
Kazanan dostluk olsun :)

Anladım siz Monster kullanıyor musunuz peki?
Yaza kadar ikiniz arasında gidip geleceğim gibi.
@Radeon RX 5500M - MSI
@Dark Lord of the Sith - Monster
Kazanan dostluk olsun :)

Hocam ben baştada demiştim ben olsam v22.1 alırım diye. Çünkü ekran kartı farkı var, sadece kalite olarak karşılaştırmanın yanlış olacağını belirttim hocam. Ekran kartı gücüne ihtiyacınız yoksa Alpha alın. Dostluk her zaman zafere ulaşacaktır:)

Sanırım kod yazmak için 17.3 inç düşünüyorsun. Benim sana
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda laptop almayı planlıyorum. Bütçemi konuda belirttim. Baştan söylemek istiyorum, masaüstü alın gibi önerilerde bulunmayın. İstediğim özelliklere geçecek olursam:
-17.3 inch.
-Bataryanın biraz daha iyi olması.
-Ryzen 7 veya i7 arasında kararsızım, bunu size bırakıyorum.
-Kasa kalitesi.
-RAM Dual Channel olmalı
-Ekran kalitesi
-Fan sesi, mümkünse en düşük model olsun.
-Isınma zaten olacak fakat yüksek seviyede olmaması.

Bu konuda her zaman derin bir araştırma yapmışımdır. Hala da yapıyorum daha zamanı var. Bulabildiğim modeller şöyle:

Bu paralara RTX 2060 ve türevlerini vermekten utanıyorum ama yine yapacak bir şey yok.
Monster en çekindiğim markalar arasında bir numara. Şikayet sayısı çok fazla yine size bırakıyorum. Kullanıcılarının verdiği değerlendirmelere ihtiyacım var. Servisleri ömür boyu deniyor. Fakat ne kadar sürede ve ne kalitede bir fikrim yok. Yine kullanıcılara ihtiyacım var.

GameGaraj adını ilk defa duyduğum bir marka. Sanırım ikisi de yabancı kasaları alıp markalarını basıyormuş. Ama yapacak bir şey yok yine tabii ki. Fenix modellerinin istediklerime yakın olduğunu ama çok ısındığını duydum.
Keşke işlemcinin Ryzen 7 olduğu ve ekran kartının RTX serisi olduğu bir model bulabilsem ama yok maalesef.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
tavsiyem normal 15.6inch bir laptop alıp(fiyatı düşürecektir) 24 inç bir monitör alman yönünde olacak. Hem laptoptan daha kaliteli ve ergonomik bir monitörün olur hem de kod yazarken çok rahat edersin. Ayrıca oyunlarda da iyi performans göstersin istersen 144hz modellere bakabilirsin. İlla rtx bakmaktansa 1650ti 1660 veya 1660ti kartlara bakarak bütçeni yine istediğin seviyeye çek bence. İşlemci ise büyük projeyle uğraşmadığın sürece i5 fazlasıyla yeterli olur. Oyun için ise strateji dışında aynısı geçerli ki strateji için bile sadece yeterli ama ideal değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı