Yazılım ve oyun oynamak için RTX 5060 Ti PC önerisi

7500F iyi performans gösterir mi? Ben FPS oyuncusuyum ama hikayeli oyunlar oynamayı da düşünüyorum. RX 9060 XT bana da mantıklı gelmişti saf güç olarak daha iyi sanırım ama daha önce NVIDIA kullanmıştım driverı gayet iyiydi ayrıca DLSS vb. teknolojileri de aklımı çeliyor AMD ekran kartı almak mantıklı mı? (DLSS benim için olmazsa olmaz değil)

7500F tabii ki de çok güzel işlemci zaten AMD'de FSR var.

Attığınız bilgisayarda değiştirmem gereken bir şey var mı?

Bunları mutlaka ekle bence eğer bir 2K da verebilirsen soğutucu kısmındaki sol alttaki MSI 240mm soğutucusunu alabilirsin. Eğer alırsan 40k almazsan, 38kya geliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-17 153501.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-17 153501.png
    76,1 KB · Görüntüleme: 10
  • Ekran görüntüsü 2025-08-17 153454.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-17 153454.png
    79,2 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran görüntüsü 2025-08-17 153450.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-17 153450.png
    72 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Bunları mutlaka ekle bence eğer bir 2K da verebilirsen soğutucu kısmındaki sol alttaki MSI 240mm soğutucusunu alabilirsin. Eğer alırsan 40k almazsan, 38kya geliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
teşekkürler

@Brightroar hocam sizce hazır mı almalıyım yoksa tek tek indirim kovalayıp mı toplamalıyım? hazır 5060 ti’lı pclerde genelde B650 veya A620 anakart bulunuyor ancak anakart hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleme:
teşekkürler

@Brightroar hocam sizce hazır mı almalıyım yoksa tek tek indirim kovalayıp mı toplamalıyım? hazır 5060 ti’lı pclerde genelde B650 veya A620 anakart bulunuyor ancak anakart hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim
Duruma bağlı hocam. Bazı hazır sistemlerin dalaveresi çok, bazısı çok iyi parçalar kullanıyor ve bazısında parça modifikasyonu mevcut. Ayrı bir konu açtığınızda tavsiyede bulunalım.

Duruma bağlı hocam. Bazı hazır sistemlerin dalaveresi çok, bazısı çok iyi parçalar kullanıyor ve bazısında parça modifikasyonu mevcut. Ayrı bir konu açtığınızda tavsiyede bulunalım.
şu an yeni bir konu açamıyorum bu konu başlığı altında size hazır pcleri atsam özelleştirmem gerekenleri veya alınmaması gerekenleri söyler misiniz? sonuçta konumuz 5060 ti pc önerisi.

Olur hocam, atın siz. Bütçe belirtirseniz de iyi olur.

ikisinin de bileşenleri aynı sanırım bir de 16 gb ram acaba düşük mü kalır? bütçe olarak da ekran kartı ve işlemci aynı kalsın aşırıya kaçmadıkça diğerlerini hallederiz hocam

ikisinin de bileşenleri aynı sanırım bir de 16 gb ram acaba düşük mü kalır? bütçe olarak da ekran kartı ve işlemci aynı kalsın aşırıya kaçmadıkça diğerlerini hallederiz hocam
Bütçe sormamın nedeni şu sistem. Anakartı B650 seçtiğinizde 52.148,87₺ oluyor. Çünkü 9070XT, 5070ti gücünde bir kart. 1440p çözünürlükte oyun oynamak için ideal. Benim kendi sistemim 7800x3D ve 9070XT kombinasyonu bu arada.
Bu bütçeye çıkamam dediğiniz durumda attığınız sistemleri yorumluyorum.

Birinci sistemde RAM ve SSD seçeneği pek iyi değil. İkinci attığınız İtopya'daki sistemin fiyatı ederine göre yüksek kaçıyor, değmez.

Bütçe sormamın nedeni şu sistem. Anakartı B650 seçtiğinizde 52.148,87₺ oluyor. Çünkü 9070XT, 5070ti gücünde bir kart. 1440p çözünürlükte oyun oynamak için ideal. Benim kendi sistemim 7800x3D ve 9070XT kombinasyonu bu arada.
Bu bütçeye çıkamam dediğiniz durumda attığınız sistemleri yorumluyorum.

Birinci sistemde RAM ve SSD seçeneği pek iyi değil. İkinci attığınız İtopya'daki sistemin fiyatı ederine göre yüksek kaçıyor, değmez.
peki hocam amd ekran kartından memnun musunuz yazılımında veya herhangi bir sorunu bulunuyor mu? ayrıca 16 gb ram günümüzde yeterli midir? attığınız sistem ilgimi çekti

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı