Yazılım yaparken farklı kaynakları incelemek sorun olur mu?

398708

Hectopat
Selam! Nasılsınız? Unity'de aktif olarak oyun geliştiriyorum, kişisel ve okul projelerim için de Java ve Python öğrenip projeler geliştirmeye çalışıyorum lise 3.sinif öğrencisiyim teknik bilişim okuyorum. Ileride yazilim mühendisi olmak ya software veya backend üzerinden gitmek istiyorum, asıl sorum şu bir kodlama yaparken ezbere pek iş yapamiyorum. Ve stack overflow, dokümanlar ve YouTube kanlarina bakmam gerekebiliyor. Bu iş hayatinda çok bir engel yaratir mi? Ya da bu yazilimcilar için büyük bir problem mi? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ben iOS uygulama geliştirme ile uğraşıyorum bir sürü farklı kaynaktan araştırma yapıyorum genelde takıldığım noktalarda. Bunları yaparken farklı fikirler edinmek beni daha da geliştiriyor değişik teknikler de görüyorum. Öğrenme aşamasında araştırmacı olmak zaten çok faydanıza olur takıldığınız zaman da üzülmeyin açın bakın araştırın zaten iyice gelişince takır takır yürürsünüz bir yerden sonra.

Selam! Nasılsınız? Unity'de aktif olarak oyun geliştiriyorum, kişisel ve okul projelerim için de Java ve Python öğrenip projeler geliştirmeye çalışıyorum lise 3.sinif öğrencisiyim teknik bilişim okuyorum. Ileride yazilim mühendisi olmak ya software veya backend üzerinden gitmek istiyorum, asıl sorum şu bir kodlama yaparken ezbere pek iş yapamiyorum. Ve stack overflow, dokümanlar ve YouTube kanlarina bakmam gerekebiliyor. Bu iş hayatinda çok bir engel yaratir mi? Ya da bu yazilimcilar için büyük bir problem mi? Ne önerirsiniz?

Yani şöyle düşün X şirketindesin ve YouTube'dan video izleyerek yapıyorsun sana önerim yazılım ile ilgili şeyleri az çok ezberlemen hem de hepsi bir anda olmaz phthon ya da Java'ya ağırlık vermeni öneririm zaten üniversitede yazılım okursan orada da baştan anlatım sağlanır diye düşünüyorum.

Kastetmek isdediğimse sürekli bakıyorsanız yani bilmediğine bakman fazlasıyla normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı