Python Yazılıma başladıktan sonra nasıl pratik yapılmalı?

ismaildr

Femtopat
Daha fazla  
Ben Python öğreniyorum, bilgim var ama hani pratik kendim yapamıyorum. Örnek bulamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Video izlerken yaptıklarını yapıyorsunuz değil mi? Mesela ben C öğrenirken If yapısına geçtiğimizde videoyu izledim ve dediklerini not ettim. Ondan sonra If else kullanarak bir iflas programı yazdım. Eğerki para 0'dan küçükse iflas ettiniz yazıyordu. Gelir gider felan vardı birde.

Sende benim gibi pythonda yapabilirsin bunun gibi şeyler. Tabii başta sıkıcı olacaktır print gibi şeyler ama ilerledikçe ve isteğiniz varsa uğraşması bayağı sarıyor.

Ben 4 yıldır yazılım/programlama alanlarında çalışıyorum (kafama ne eserse öğreniyorum hobi olarak) ve son 6 aydır sonunda bir şeyler üretmeye başladım. Yapmanız gereken tek şey proje üretmek. Ben iki tane oynadığım oyun için iki ayrı proje geliştirmeye giriştim mesela. Biri topluluk içeriklerinin bulunduğu bir veritabanı için web arayüzüydü biri de oyundaki özel bir alfabeyi ekran görüntüsü üzerinden çeviren bir projeydi. Ayrıca ikinci el nadir bir ürün arıyordum ve pazaryeri olan Dolap için bir otomatik ilan kontrol edici de yazdım. Kısaca konu bulmak çok kolay. Yaptığınız bir işi otomatik/daha kolay bir şekilde yapmanızı sağlayan bir şey düşünün ve ne kadar zor gelirse gelsin uğraşın. Bu şekilde eliniz alışıyor, pratik yapıyorsunuz.

Video izlerken size anlatan kişi örnek gösteriyor. Siz o örnekleri birleştire birleştire aynı puzzle yapar gibi bir uygulamaya dönüştüreceksiniz.

Kendinize örnek uygulamalar geliştirin. Tabii gidip hesap makinesi falan yapın demiyorum. Daha özgün şeyler arayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı