Yazılıma başlangıç

Aliarlı

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
664
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asrock B550MHDV - R3 3100 - Crucial Ballistix Sport 8x2 - PowerColor RX 6600 Hellhound - Rampage Redsky(fırın) - Xigmatek X-Calibre E 500 W Power
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba ben lise'de bilişim bölümü okumak istiyorum. Sabırlıyım bilgisayarı seviyorum fakat bir yazılım dili bilmiyorum. Bu yaz YouTube üzerinden dersler dinlemeyi düşünüyorum. Öncelikle neden başlamalıyım, neler yapmalıyım? Hepinize teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılıma araştırmayı bilmeden başlamayınız.Çünkü forumda bunla ilgili kaç tane konu var ve hala aynı konular açılıyor önceliğiniz araştırmayı öğrenmek olsun.
 
YouTube'dan öğrenebileceklerin sınırlı eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan öğretim setleri var, kurslar var. YouTube üzerinden sadece belirli şeyleri öğrenebilirsin ve öğretenlerde uzman değiller zaten.
C# (C-Sharp)'a yönel.
 
Yazılıma araştırmayı bilmeden başlamayınız.Çünkü forumda bunla ilgili kaç tane konu var ve hala aynı konular açılıyor önceliğiniz araştırmayı öğrenmek olsun.

Katılıyorum. Araştırmaktan uzak kişilere benim önerim "başlama" oluyor.

Google araması: Yazılıma nasıl başlanır? 7.980.000 Sonuç
8 milyon sonuç yeterli gelmedi mi 😅

Araştırarak başlayın, anlamadığınız her kelimeyi yeni sekme açıp araştırın.
Başka zorlanırsınız ama sonradan taşlar yerine oturacaktır.

Şu dilden başla diyenlere de pek kulak asma, hangi dili seveceğini kendin keşfetmelisin.
 
Öncelikle şu uyarıyı yapayım: bilgisayar oyunlarından hoşlanmak demek bilgisayarda vakit geçirmeyi sevmek demek değildir. İnsanlar bunun ayrımını yapmayı pek bilmez. Neyse konuya dönersek biliyorsun ki birçok yazılım dili var fakat hepsi aynı zorlukta değil. Hedefini belirlemelisin. Web'e (HTML) mi yönelmek istiyorsun yoksa uygulama mı tasarlamak istiyorsun (Mobil uygulamaları bu seçeneğe ekleyemeyiz.) Yani anlatmak istediğim ben yazılım öğreneceğim demekle olmuyor. Hangisinde daha rahat çalışıp üstünde durabilirsin? Fikrimce burda pat diye soru sormak yerine biraz araştırmayı denemelisin.
 
Ben 7. sınıfta internetten öğrendiklerimle kodlamaya başlamıştım. Şöyle bir şey varki, kodlama öğreneceğim diye olmuyor, bazı önemli yazılımlarda matematikte gerekiyor. (ikili, sekizli sayı sistemi gibi)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı