Yazılıma nasıl başlanır?

Arkadaşlar yazılım okumak istiyorum üniversitede, bunun için şimdiden temel yapmak istiyorum. Nasıl başlayabilirim? Sizce gelecek var mıdır? Yazılımla alakalı hiçbir şey bilmiyorum.

Bu kanaldaki videolara bakabilirsin güzel anlatıyor mantığını.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben HTML öğrenerek başladım şu an biliyorum bence sende HTML öğrenerek başla mantığını hemen kavrıyorsun.

HTML CSS yazılıma pek faydası olmaz js veya asp.net gibi dillerde çalışırsanız daha iyi olur ama genellikle öğrenilen dil "C#" ve "Python" dur çünkü ünüversiteler de de dersleri verilen genel derslerdir ama siz yazılım içinde kendi bölümünüze göre bir yazılım dili seçin. Yani oyun mu geliştirmek istiyorsunuz siber güvenlik mi olmak istiyorsunuz ona göre yani.

Arkadaşlar yazılım okumak istiyorum üniversitede, bunun için şimdiden temel yapmak istiyorum. Nasıl başlayabilirim? Sizce gelecek var mıdır? Yazılımla alakalı hiçbir şey bilmiyorum.
Ben de 7. sınıfta, C# ile başladım. Bence sen de C# ile başlamalısın. Kolay bir dil, çok çeşit video var. Anlaması kolay. Bir temel istiyorsan C# ile başlamalısın.

Öncelikle çalışmak istediğin sektörü kafanda belirlemelisin. Ardından bu sektör için öğrenmen gereken dil ve programları bir yol haritası şeklinde ilerleyip öğrenmelisin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı