Yazılıma nasıl bıkmadan devam edebilirim?

esercim

Hectopat
Selamlar.
2 gün önce uzun araştırmalar sonucu yazılıma ilk adımı attım ve Python'dan başladım.
Sıfırdan hiç bilmediğin bir şeyi öğrenmek hem hevesli hem de aynı ölçüde sıkıcı geliyor.
Yazılımı ani kararla bırakmak istemiyorum.
Sizce bu hevesi nasıl hep taze tutabilirim?
İleride tam kopacakken neler yapabilirim?

Yazılımı nasıl öğreniyorsun bilmiyorum ama geçen konuda söylediğim gibi yazılım bir "ARAÇTIR" yani sen en başında hata yaptın zaten. Nereye gittiğini bilmeden rastgele bir araca binip bir yerlere varmayı hedeflemen yanlış. Önce ne yazacağına karar vermen gerekiyor, yazılımı niye istiyorsun, aklında bir proje vardır bunu hayata geçirmek istersen ve yazılım ARACINI kullanırsın. Bir yazılım dili öğreneyim de illa bir şeyler bulurum dersen sıkılırsın. Yazılımı eğlenceli kılan şey bir şeyler üretmektir ve sen ne üreteceğini bile bilmiyorsun, hatta ne üretmek istediğini bile bilmiyorsun. Bu yaptığın şey internete girmeyi istemek gibi bir şey Google'ı açıp arama motoruna bakıp eğlenmeyi bekliyorsun fakat Google bir şeyler aratıp bulman için vardır dümdüz Google'a girmenin bir eğlencesi yoktur.

Programlama belki de sizin için uygun bir alan değildir. Herkes için uygun olacak diye bir şey yok. Her internetle ilgili bir şey yapan kişinin yazılımla uğraşması şart değil, günümüzdeki garip bir algıdan dolayı böyle algılanıyor.

Motivasyon bu sektörün en büyük gerekliliklerinden ve bunu sağlamak sizinle alakalı. Eğer daha başından bunu sağlayamıyorsanız ilerde daha da sıkıntı olur.

Kendini motive edici şeyler bulman gerekli programlama yaparken. Bu kişiden kişiye değişen bir durum. Bazılarını müzik motive eder mesela. Fakat daha hiç başlamadan bu şekilde olan bir motivasyon kaybı iyi değil.

Yazılımı nasıl öğreniyorsun bilmiyorum ama geçen konuda söylediğim gibi yazılım bir "ARAÇTIR" yani sen en başında hata yaptın zaten. Nereye gittiğini bilmeden rastgele bir araca binip bir yerlere varmayı hedeflemen yanlış. Önce ne yazacağına karar vermen gerekiyor, yazılımı niye istiyorsun, aklında bir proje vardır bunu hayata geçirmek istersen ve yazılım ARACINI kullanırsın. Bir yazılım dili öğreneyim de illa bir şeyler bulurum dersen sıkılırsın. Yazılımı eğlenceli kılan şey bir şeyler üretmektir ve sen ne üreteceğini bile bilmiyorsun, hatta ne üretmek istediğini bile bilmiyorsun. Bu yaptığın şey internete girmeyi istemek gibi bir şey Google'ı açıp arama motoruna bakıp eğlenmeyi bekliyorsun fakat Google bir şeyler aratıp bulman için vardır dümdüz Google'a girmenin bir eğlencesi yoktur.
Hocam çok yeniyim. Yeni konuşmaya başlayan bebek gibi.
Programlama belki de sizin için uygun bir alan değildir. Herkes için uygun olacak diye bir şey yok. Her internetle ilgili bir şey yapan kişinin yazılımla uğraşması şart değil, günümüzdeki garip bir algıdan dolayı böyle algılanıyor.

Motivasyon bu sektörün en büyük gerekliliklerinden ve bunu sağlamak sizinle alakalı. Eğer daha başından bunu sağlayamıyorsanız ilerde daha da sıkıntı olur.

Kendini motive edici şeyler bulman gerekli programlama yaparken. Bu kişiden kişiye değişen bir durum. Bazılarını müzik motive eder mesela. Fakat daha hiç başlamadan bu şekilde olan bir motivasyon kaybı iyi değil.
Yazılımı çok istediğim için başladım.
Soruda "bıktım" demedim, ilerde motivasyonum düşerse veya sıkıcı gelirse ne yapabilirim tarzı sordum.
Mesela dediğiniz gibi motivasyon yapacak şeyler bulmaya çalışıyorum.

Hocam çok yeniyim. Yeni konuşmaya başlayan bebek gibi.

Tamam da seni yazılıma çeken şey ne? Ne için yazılım öğreniyorsun? Bir şeyler olmalı yani dur ben Python öğreneyim diye bu işe girilmez, ben web sitesi yapmak istiyorum, ben oyun yapmak sitiyorum, ben mobil uygulama yapmak istiyorum, ben bla bla bla yapmak istiyorum demen lazım. Diyelim web sitesi yapmak istiyorsun bir dili öğrenirken bir yandan iyi kötü web siteleri yaparsın o siteleri yaptıkça bu işe olan hevesin artar, daha çok öğrenmek istersin. Çünkü amacın web sitesi yapmaktı ve yapıyorsun bu insana bir haz verir. Fakat kuru kuru dil öğrenirsen sıkıcı gelir, seni yazılımcı olmaya iten nedir? Ne gördün ne oldu da ben yazılım öğrenmek istiyorum dedin?
Mesela dediğiniz gibi motivasyon yapacak şeyler bulmaya çalışıyorum.

İşte zaten seni yazılımcı olmaya iten şey o motivasyon olmalı, sırf para içini, ya da "cool" olmak için bu sektöre girersen çok üzülürsün çünkü bu meslekte hayatın boyunca hep yeni şeyler öğrenmek zorunda kalacaksın, hep araştırma yapmak zorunda kalacaksın, bir kere öğrenip hayatın boyunca kullanacağın şey değil bunlar her güncellemeyi takip edip her yeniliği yakalaman lazım.

Tamam da seni yazılıma çeken şey ne? Ne için yazılım öğreniyorsun?
Asıl hayalim web sitesi yapmak. Ve yazılımı seçme nedenim özgür olmam. 5 yıldır kendime "ben neden mack gibi olmuyorum" diyorum yani neden facebook gibi yenilikçi ve özgün bir Fikir bulamıyorum diyorum.
Bir şeyler olmalı yani dur ben Python öğreneyim diye bu işe girilmez,
Pyhton'ı seçmemin nedeni ise en sade ve en basit dil bu imiş. Tavsiyeniz varsa zevkle alırım.

Asıl hayalim web sitesi yapmak. Ve yazılımı seçme nedenim özgür olmam. 5 yıldır kendime "ben neden mack gibi olmuyorum" diyorum yani neden Facebook gibi yenilikçi ve özgün bir Fikir bulamıyorum diyorum.

İşte bu noktada seni motive edecek şey yeni şeyler üretme olacak, başta diğer sitelerin benzerlerini yapıp bir şeyler başarma hissi ile motive olursun, zamanla aklına gelen fikirlerle yaptığın "klon" siteleri harmanlayıp yeni bir şey ortaya koyarsın. Yani şu an gidip X sitesine benzer bir site yapıp sonra şurasını şunu ekleyeyim şöyle bir özellik ekleyeyim diye diye onu benzersiz bir siteye dönüştürürsün. Her eşiz fikir bir anda gelmeyebilir, bazen onu başka fikirlerden evriltmen gerekir.
Python'ı seçmemin nedeni ise en sade ve en basit dil bu imiş. Tavsiyeniz varsa zevkle alırım.

Frontend mi backend mi yazmak istiyorsun eğer backend yazacaksan;
Python güzeldir ben de bir ara kullanıyordum, düz Python'dan ziyade Django Framework'unu öğrenirsen websitesi kısmında daha iyi olur. Ben PHP-laravel kullanıyorum ama tavsiye eder miyim emin olamadım benim için ikisini öğrenmek ve kullanmak eşit ama genelde insanlar Python önerdiği için Django'dan devam et.

Frontend yazacaksan;
Ben ağırlıklı vuejs kullanıyorum fakat React daha önerilesi. Tabii bunları öğrenmeden önce biraz HTML, CSS, JS bakman gerekecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı