Yazılıma nasıl, nereden başlanır?

Mobil dikkatimi çekiyor. İnsanlar hep telefon kullanıyor artık. Bence de mobil ile başlamak mantıklısı.

O zaman Flutter ile başlasam nasıl olur?

Mobile tarafında çalışmadım. Ama genel yazılım mantığı gereği. Seçeceğiniz dil ve kurslar doğrultusunda. O dile ait bir algoritma çalışması yapın.
YouTube vb platformlardan sürekli sizin gibi kişilerin kariyerlerini yaptıklarını nasıl geliştiklerini ne tür sertifika aldıklarını hangi kurslardan öğrendiklerini araştırın. Zaten kaliteli bir kurs ile başladığınızda size temel attırır. Gerisi Google'u nasıl kullandığınıza bağlı.

Belirli seviyeye geldikten sonra bol clone projeleri falan yap. GitHub LinkedIn kullanmayı öğren.

İngilizce kurslardan kaçma translate kullan. Udemy için Edge'in sayfa çevirisi çok güzel çalışıyor. YouTube içinde zaten translate olayı var.
 
Son düzenleme:
"Web", "Mobil" ya da "Game Dev" birer amac olabilir. Baslangic alani degil.

Ingilizce + matematik + programlama + veri yapilari + algoritma + database kavramlariyla baslar, sonrasinda yer almak istedigin sektorde proje gelistirirsin. Bu alanlar da ustune yapismaz, temelin saglamsa diger alana da rahatlikla gecersin kisa bir oryantasyondan sonra.

Mobil uygulama gelistirmek istiyorum ama hic programlamla bilmiyorum; o halde Android Studio kurayim, Flutter ogreneyim, React-Native ile at kosturayim cok yanlis bir strateji. Emeklemeden kosmaya calisir, 2 gun sonra dusup birakirsin.
 
@bitwise kullanıcısının söylediklerine ekleme yaparak, ilk olarak yeterli düzeyde İngilizce bilmiyorsam bu açığı kapatmaya yönelirdim. Zira İngilizce yazılım sektöründe mihenk taşı önemi taşıyor. Algoritma kavramının da üstünde çalıştıktan sonra temel programlama düzeyini edinmek için Python, C# gibi dilleri giriş seviye öğrenir ve database (veritabanı) sistemlerini pekiştirmek için temel düzeyde otomasyon projeleri geliştirirdim ve daha sonra belirli bir sektöre yönelirdim.

Bu yazılan sürecin uzun ve çetrefilli süreceğini de eklemem gerekli. Yine bitwise kullanıcısının dediği gibi temelinizi sağlam atarsanız diğer farklı sektörleri de idrak etmeniz konusunda zorluk yaşamazsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı