Yazılıma nasıl, nereden başlanır?

Tavsiyem mobil veya oyun alanına yönelmen. Bilgisayar kullanımı gittikçe azalıyor. Artık her şey telefonlarımızda. Gelecekte de böyle olacak gibi. Mobil oyunlardan çok güzel ek gelirler sağlayabilirsin.
Telefonların kendisi bir bilgisayar zaten. Bunların kullanım ve üretim amaçları farklıdır. Kullandıkları işletim sistemleri de farklıdır. Bilgisayarların yapabileceği kompleks işlemleri telefonlar yapamazlar.

Telefonların kendisi bir bilgisayar zaten. Bunların kullanım ve üretim amaçları farklıdır. Kullandıkları işletim sistemleri de farklıdır. Bilgisayarların yapabileceği kompleks işlemleri telefonlar yapamazlar.

Şu an da telefon kullanımları bilgisayardan daha fazla... Evet bilgisayar sektörü hep önemli ama şu an için telefon kadar kullanışlı ve rahat değil. Son kullanıcılar tüm işleri telefon üzerinden görebiliyorlar web işleri - oyun - ticaret vb. Ama PC böyle değil herkesin 1 telefonu varken herkesin 1 PC'si yok.

Son düzenleme:
Şu an da telefon kullanımları bilgisayardan daha fazla... Evet bilgisayar sektörü hep önemli ama şu an için telefon kadar kullanışlı ve rahat değil. Son kullanıcılar tüm işleri telefon üzerinden görebiliyorlar web işleri - oyun - ticaret vb. Ama PC böyle değil herkesin 1 telefonu varken herkesin 1 PC'si yok.
Yukarıda bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Bir şeyin bir şeyden fazla kullanımda olması onu daha önemli kılmaz. Telefonlar doğası gereği kullanımı anlam yaratacaksa herkeste bulunması gereken bir şey. Bu tıpkı süper bilgisayar kullanımı kişisel bilgisayar kullanımından azdır, o halde kişisel bilgisayarlar önemsizdir demek gibi bir şey. Oysa herkes bilir ki ikisinin de kullanım amacı ve işlevi farklıdır. Tıpkı bilgisayarlar ve telefonlar arasında olduğu gibi.

Ayrıca yukarıda söylediğim gibi telefonlar birer ufak bilgisayarlardır. Kullandığın bilgisayarlar onun daha güçlü bir versiyonudur. Ağır yük gerektiren işleri cep telefonuyla yapamazsın. Telefonda vivado, solidworks gibi programları çalıştırabilir misin?

Yukarıda bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Bir şeyin bir şeyden fazla kullanımda olması onu daha önemli kılmaz. Telefonlar doğası gereği kullanımı anlam yaratacaksa herkeste bulunması gereken bir şey. Bu tıpkı süper bilgisayar kullanımı kişisel bilgisayar kullanımından azdır, o halde kişisel bilgisayarlar önemsizdir demek gibi bir şey. Oysa herkes bilir ki ikisinin de kullanım amacı ve işlevi farklıdır. Tıpkı bilgisayarlar ve telefonlar arasında olduğu gibi.

Hala anlamıyorsun ama süper bilgisayar için bir şey üreten insan sayısı 3 iken normal bilgisayarda 10'dur telefon tarafında 15'tir. Çünkü arz talep diye bir şey var. Bilgisayar sektörü bitiyor demiyorum ama telefon sektörü büyüyor demeye çalışıyorum. Her şey hızlı ve kolay erişim üstüne ilerliyor.

Ayrıca yukarıda söylediğim gibi telefonlar birer ufak bilgisayarlardır. Kullandığın bilgisayarlar onun daha güçlü bir versiyonudur. Ağır yük gerektiren işleri cep telefonuyla yapamazsın. Telefonda vivado, SolidWorks gibi programları çalıştırabilir misin?

Adam zaten bilgisayar üzerinde çalışacak ama alanını seçerken Mobile taraf için bir şey üretme tavsiyesin de bulundum bu kadar uzatıp lafı döndürme. Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil.

Bu arada programları çalıştırabilir misin demişsin yeni M1 işlemcisi ile böyle bir şeyin mümkün olabileceğini gördük. Edit vb işleri tabletlerde yapan çok insan zaten var. Şimdi daha da çok alan da gelişme olabilir.

Hala anlamıyorsun ama süper bilgisayar için bir şey üreten insan sayısı 3 iken normal bilgisayarda 10'dur telefon tarafında 15'tir. Çünkü arz talep diye bir şey var. Bilgisayar sektörü bitiyor demiyorum ama telefon sektörü büyüyor demeye çalışıyorum. Her şey hızlı ve kolay erişim üstüne ilerliyor.

Adam zaten bilgisayar üzerinde çalışacak ama alanını seçerken Mobile taraf için bir şey üretme tavsiyesin de bulundum bu kadar uzatıp lafı döndürme. Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil.
"Artık her şey telefonlarımızda. Gelecekte de böyle olacak gibi. " sen arz-talepten değil, kişisel bilgisayarların öleceğini ima etmişsin arkadaşım. Ben buna itiraz ettim.
Bu arada programları çalıştırabilir misin demişsin yeni M1 işlemcisi ile böyle bir şeyin mümkün olabileceğini gördük. Edit vb işleri tabletlerde yapan çok insan zaten var. Şimdi daha da çok alan da gelişme olabilir.
1) Sorun güçlü bir işlemci sorunu değil. Transistör boyutlarının tek haneli nanometre boyuna ulaştığını hepimiz biliyoruz zaten. Sorun şu ki: ufak bir alan güç elektroniğini kısıtlıyor. Dolayısıyla bilgisayarla eşdeğer bir telefon çıkarmak mümkün olmuyor. Isı birincil neden.

2) Telefon işlemcilerinin büyümesi bilgisayar işlemcilerinin de büyümesi demek. Biri gelişirken biri durmuyor. Bilgisayar işlemcileri her zaman SoC'den daha güçlü olacaktır. Ayrıca Telefonlarda olan RISC mimarisi belli başlı işlevleri oldukça kısıtlar. CISC mimari ile yapılabilecek kompleks işlemler RISC mimari ile yapılamaz.

3) Bir diğeri, her şeyin kullanım amacı özeldir. Telefonlardan da film izleyebiliyoruz ama buna rağmen 65" TV'ler satın alıyoruz neden? Çünkü, TV'ler izleme işlevine dayalı üretilmiş cihazlar. Telefonlarda görme alanın oldukça küçük oluyor. Görüntüye dayalı ileri düzey teknolojilere sahip olmuyor vs. Ama sonuca bakarsan hem televizyon hem de telefon içlerinde işlemci ve işletim sistemi barındıran cihazlardır. Şimdi, en güçlü işlemciyi TV'ye koymanın bir anlamı olacak mıdır? Hayır. Aynısı bilgisayarlar için de böyledir.

Selam, bilgisayara yatkınlığım var ama yazılım programlama hakkında bilgim sıfır. Hedefim girişimcilik, bu çağda da yazılım bilgisi şart görünüyor. Yazılıma nasıl başlarım? Nereden başlamak istiyorsun derseniz mobil veya web programlama ile başlamak isterim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Yazilim Ingilizce'den baslar. Sonra Algoritma. Ilginc kodlar ortaya cikiyor algoritma bilmeyince. Algoritma ogrenip Ingilizce ogrenmeyince Turkce arastirma sonucu cozulemeyen her sey icin burada konu aciliyor.

Hocam ben de yavaştan bu işlere girmeye başladım size öncelik önerim ne için kodlama öğreneceksiniz(web mı yoksa oyun mu ya da başka dallarda olabilir) ona göre Udemy ya da YouTube'da 1-2 saatlik bir araştırmayla başlayabilirsiniz.

Mobil için Kotlin, Java, Swift dillerini önerebilirim. Alt seviyeli sistemlerde takılmak istiyorsanız C, C++ ve Rust gibi seçenekler var. AI alanında Python ve R kullanılıyor genelde. Web kısmı için HTML , CSS , JS ve PHP popüler. Diller farklı alanlarda da kullanılabilir. Örneğin Python'u Web için kullanabilirsiniz. Tavsiyem alanını belirleyip RoadMap araştırman.

"Artık her şey telefonlarımızda. Gelecekte de böyle olacak gibi. " sen arz-talepten değil, kişisel bilgisayarların öleceğini ima etmişsin arkadaşım. Ben buna itiraz ettim.

1) Sorun güçlü bir işlemci sorunu değil. Transistör boyutlarının tek haneli nanometre boyuna ulaştığını hepimiz biliyoruz zaten. Sorun şu ki: Ufak bir alan güç elektroniğini kısıtlıyor. Dolayısıyla bilgisayarla eş değer bir telefon çıkarmak mümkün olmuyor. Isı birincil neden.

2) Telefon işlemcilerinin büyümesi bilgisayar işlemcilerinin de büyümesi demek. Biri gelişirken biri durmuyor. Bilgisayar işlemcileri her zaman SoC'den daha güçlü olacaktır. Ayrıca Telefonlarda olan RISC mimarisi belli başlı işlevleri oldukça kısıtlar. CISC mimari ile yapılabilecek kompleks işlemler RISC mimari ile yapılamaz.

3) Bir diğeri, her şeyin kullanım amacı özeldir. Telefonlardan da film izleyebiliyoruz ama buna rağmen 65" TV'ler satın alıyoruz neden? Çünkü, TV'ler izleme işlevine dayalı üretilmiş cihazlar. Telefonlarda görme alanın oldukça küçük oluyor. Görüntüye dayalı ileri düzey teknolojilere sahip olmuyor vs. Ama sonuca bakarsan hem televizyon hem de telefon içlerinde işlemci ve işletim sistemi barındıran cihazlardır. Şimdi, en güçlü işlemciyi TV'ye koymanın bir anlamı olacak mıdır? Hayır. Aynısı bilgisayarlar için de böyledir.

Ya hala uzatıyorsun ben bilgisayar sektörünün öldüğünü hiçbir zaman söylemedim. Kendimde web developer olarak iş arıyorum. Ama keşke mobil tarafa veya robotik alanına yönelseydim diyorum. Gelecekte bu sektörlerde daha çok iş olacağını işsizlik kaygısı çekmemesi için "kendi fikrimi" beyan ettim. Mobil tarafta daha kolay iş bulur gelecekte diye düşündüm. Olay bu. Telefon kullanmaktan nefret ediyorum. Ama ben hariç neredeyse çevrem de herkes telefon delisi.

Sen de haklısın doğru şeyi savunuyorsun. 2 tarafta da hala iş var büyük ihtimal de hep olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı