Yazılıma nereden başlamalıyım?

Yekane

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Başlıktan da belirttiğim gibi sizce yazılıma 0'dan nereden başlamalıyım? Sizce Linux mu yoksa Python mu? Açıklarsanız sevinirim iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımı ne için öğrenmek istediğin önemli. Oyun yapmak için ayrı web yazılımı yapmak için ayrı yazılım dilleri üzerinde çalışman gerekebiliyor.

Linux(işletim sistemi)
Python(Programlama dili)
Böyle değil mi?
Aslında değil, Linux işletim sisteminden ziyade kernel olarak geçer (Türkçesi çekirdek sanırım), Linux üzerindeki dağıtımlara işletim sistemi denir (Ubuntu, Arch, Manjaro vb.)

Merhaba,

Dilin ya da kodlamak istediğiniz programın bir önemi bulunmuyor. Algoritmaya aşina olmanız gerekir öncesinde, bunun için de küçükten başlayıp büyüğe doğru proje çıkartmanız gerekiyor. İlk proje olarak to-do list yapabilirsiniz (görseler odaklanmayın, sadece yazı olsa o yazıları bir komutla çağırsanız yeterli olur). Python'da çok fazla kaynak bulursunuz onunla başlayabilirsiniz. Orta seviye bir proje olarak da webscrapper oluşturabilirsiniz, belki orada bir veri tabanına kaydetmeyi de deneyebilirsiniz.

Bir kaç tane orta seviye proje çıkarttıktan sonra bilgisayarda 1'den fazla çekirdekle işlem yapmayı, asenkron mimarileri ve otomasyon işlemlerini öğrenmenizi öneririm.

Özellikle çok çekirdekli mimariler ve otomasyon işlemlerini öğrenirken Powershell veya Bash'e ihtiyacınız olacaktır. Linux'a daha sonraki aşamalarda ihtiyacınız olur, özellikle web uygulamalarında hafif yüklü işletim sistemi olarak tercih edilirler. Bu konuya biraz daha ileri seviyede ihtiyacınız olur (sanallaştırma gibi yerlerde).

Merhaba,

Dilin ya da kodlamak istediğiniz programın bir önemi bulunmuyor. Algoritmaya aşina olmanız gerekir öncesinde, bunun için de küçükten başlayıp büyüğe doğru proje çıkartmanız gerekiyor. İlk proje olarak to-do list yapabilirsiniz (görseler odaklanmayın, sadece yazı olsa o yazıları bir komutla çağırsanız yeterli olur). Python'da çok fazla kaynak bulursunuz onunla başlayabilirsiniz. Orta seviye bir proje olarak da webscrapper oluşturabilirsiniz, belki orada bir veri tabanına kaydetmeyi de deneyebilirsiniz.

Birkaç tane orta seviye proje çıkarttıktan sonra bilgisayarda 1'den fazla çekirdekle işlem yapmayı, asenkron mimarileri ve otomasyon işlemlerini öğrenmenizi öneririm.

Özellikle çok çekirdekli mimariler ve otomasyon işlemlerini öğrenirken PowerShell veya Bash'e ihtiyacınız olacaktır. Linux'a daha sonraki aşamalarda ihtiyacınız olur, özellikle web uygulamalarında hafif yüklü işletim sistemi olarak tercih edilirler. Bu konuya biraz daha ileri seviyede ihtiyacınız olur (sanallaştırma gibi yerlerde).

Pek karmaşık gibi geliyor hade hayırlısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı