Yazılıma nereden başlanılır?

Peki.

@yusf_3 "araştırmadan" gelmediysen neden bu soruyu soruyorsun ki? Bir detay istememişsin, yine genel bir soru sormuşsun. Forumda bile bu konu hakkında onlarca konu var. Hangilerini okudun da aklında bir şey kaldı?

Aklına takılan şeyleri cevaplayalım.

Araştırmadan gelmedim.
O zaman mesaja kızgın atma nedeniniz ne? Ben ciddiyim; Google kullanmayı öğrenmelisiniz. Zira bazı zamanlar editörden çok tarayıcıda zaman geçireceksiniz.

Yok yok araştırdı o.

Gelecekte doktor olmak isteyen birisi steteskop satin alip anatomi kitabi mi okuyor?
Hayir.
Bu da ayni sekilde.
Saglam muhendislik fakultesine girecek sekilde derslerine calis, Ingilizce ogren. Bu kadar.
Hocam yazilim olayinin meslek degil hobi oldugunu ve bu hobinin cogu meslekten iyi kazandirdigini dusunuyorum. Soyle ki kimse forumda "bisiklet surmeye nereden baslanir?" diye baslik acmaz, direk gerekli ekipmani alir ve pedallar. Fakat bu kisi profesyonel bisiklet yarislarina katilamaz.
25 liralik kurs alip milyonlar kazanacagin hayallerine dalma, bos is.
Haklisiniz

Yazılım öğrenmek bir bilgisayar ve internetin varsa öğrenebilirsin eğer istekliysen internette tüm dokümanlar var. Fakat doktor vb. meslekler genelde uygulamalı olduğu için daha çok üniversite eğitimine ihtiyacı var bence.

Gelecekteki mesleğimi yazılımcı olarak planladım. Şimdiden yazılım öğrenmek istiyorum. Nereden başlamalıyım?

Programlama dili olarak soruyorsan Python ve C# idealdir. Fakat ilk önce temelini algoritma öğrenmeye çalış.

Modern dunyada hayata yon veren uygulamalarin %99.99 u bu isin okulunu okumus yazilim muhendislerinin eseri. Cok bilindik ama CS acisindan zorluk teskil etmeyen Flappy Bird tarzi uygulamalari ve nadiren basariya ulasan saygideger alayli arkadaslari gozardi edersek gercek bu. Forumda yazilim gelistirme pratiginin neden bir muhendislik oldugunu cozemeyen cok insan var, konularda sacmalayip duruyorlar. ( Lafim sana degil )

Genc bir arkadas "Hayalim yazilim gelistirme" derse ona tavsiyem 2 senedir bu forumda yazdigimla ayni olur -> Git okulunu oku.

Kursla, şiltle, madalyayla, videoyla, sertifikayla bir halt olmaz. Is basvurusunda o kisimlari okumuyoruz bile.

Eger hobi olarak ogreneyim, biraz da yoluma bakayim diyorsa is baska tabi. Okulunu okumadan da yazilim gelistirilebilir, para da kazanilabilir.

Karıştırmayalım alakalı meslekler değiller.

Okulunu okumadan da yazilim gelistirilebilir, para da kazanilabilir.
Katılıyorum.

Ben "Yazılım Mühendisliği" bölümünü kendine uygun ortam, bilgili hocalarla birlikte çalışma alanı ve diploma ile başvurularda öne çıkma yeri olarak görüyorum. Okuluna gitse bile kendini geliştirmeyen bir insansın bu sektörde tutunması imkansız.

Hiç okula gitmeden alaylı olup iyi yerlerde de çalışılabiliyor, hatta bırakın üniversiteyi lisede bile iyi yerlerde (freelancer) olarak çalışmak mümkün.

Üniversite, kendini geliştirdiğin sürece garantili ve daha iyi ortama sahip bir kariyer yoludur. Bu alaylı olup iyi yerlere gelinemeyeceğini göstermiyor ama mümkünse üniversiteye gidebilir. Biraz da tercih işi.

@bitwise bu arada çalıştığınız şirketi şu anda bilmiyorum, daha önceki konularda da söylediyseniz hatırlamıyorum ama iş görüşmelerini değerlendirdiğinizi biliyorum. Diploması olmayan, alaylı kişileri de bence göz ardı etmemeniz lazım. Tabii bu konuda size öneri yapmak ne kadar haddime bilmiyorum ama sadece bir öneri olarak alabilirsiniz. Alaylı olup diploması olan kişileri 5'e katlayanları gördüm. Alaylı olup çok iyi yerlerde olan, bilgili kişiler de mevcut. O yüzden bence sırf diplomaya bakmaktansa belli seviyedekileri mülakatla eleyebilirsiniz. Bir kişinin bilgi ve deneyimini en iyi sınama yöntemi bence mülakatlar. Orada sorular kritik sorularla çok rahat eleme yapabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…