Yazılıma nereden başlanılmalı?

Dostum iki dili de denedim Python kesinlikle yeni başlayanlar için ideal hem yazım tarzı hem de kolaylıkta.
Üniversitede iki dili de birer sene gördüm Python daha kolay ona bir lafım yok ama Java zor değil ondan bahsediyorum.
Tamam hocam siz zaten kesinlikle haklısınız. Ha bir de sağdan soldan duyduğum diller değil eğitimlerini aldığım diller. Benim hakkımda bilgi sahibi olmadan da yorum yapmayın.
Bilgisayar mühendisliği (Racket, Java, Python) okuyorum ve dijital oyun tasarımıyla (C#) çift anadal yapıyorum, Harvard CS50 (bilginiz olsun C dili üzerine) sertifika programındayım. Sizin bildiğiniz-bilmediğiniz bütün yazılım dilleri hakkında bilgim var lütfen siz de benim hakkımda bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın.

Assembly ile başlamanızı öneriyorum.
Üniversitede iki dili de birer sene gördüm Python daha kolay ona bir lafım yok ama Java zor değil ondan bahsediyorum.

Bilgisayar mühendisliği (Racket, Java, Python) okuyorum ve dijital oyun tasarımıyla (C#) çift anadal yapıyorum, Harvard CS50 (bilginiz olsun C dili üzerine) sertifika programındayım. Sizin bildiğiniz-bilmediğiniz bütün yazılım dilleri hakkında bilgim var lütfen siz de benim hakkımda bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın.
Harvard CS50 sertifikasını kayıt olmayı bilen herkes alıyor bu arada.

Assembly ile başlamanızı öneriyorum.

Harvard CS50 sertifikasını kayıt olmayı bilen herkes alıyor bu arada.
Ben zaten sertifika aldım demedim programındayım dedim. Diğer eğitimin aldığım dillerin yanında C eğitimim var demeye çalıştım kısaca arkadaş C/C++ en kolayları diyince.

Farketmez, basla biriyle. Yazacagin if else while hepsinde. Sonra zaten hayatinda hic dogru durust yazilim gelistirmemis olanlardan tavsiye almamaya baslayacaksin, eger iki hafta sonra birakmazsan. Ben buraya konu acip nasil baslayayim diyenlerin %99 unun 3 ay dayanamadigini dusunuyorum.
Valla benim 2 ay oldu galiba. :D

Selamlar dostlar. Kendimi bildim bileli bilgisayarla haşır neşirim ve oyunlara oldukça ilgiliyim. Bunun yanında yazılım da öğrenmek istiyorum. Nereden başlamalıyım? Bana yol gösterebilecek birileri var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle algoritma mantığını tam olarak oturtman gerekiyor. Algoritma mantığını oturttuktan sonra C ile başlayabilirsin. C'de Algoritmik sorular çözerek ilerlersin. Daha sonra C++ öğrenebilirsin, dilersen direkt Java'ya da geçiş yapabilirsin, C#'tan da devam edebilirsin. Bu senin seçimine kalmış. Java genelde Android uygulama geliştirmede kullanılır. C# Windows cihazlarda kullanılır. Hangi alanda ilerlemek istediğine bağlı biraz bu durum. Ama mutlaka Algoritma mantığını çözmen gerekiyor. Tüm bunların yanında bir linux işletim sistemi veya macOS işletim sistemi üzerinden terminal komutlarına da hakim olman senin için bir avantaj olacaktır. Ve ek olarak İngilizce'ni geliştirmen öğrenmene, kaynakları araştırırken Türkçe kaynaklara bağlı kalmanı engelleyecektir.

Önce temel olarak HTML ve CSS öğrenin. (mantığı anlamak için). Daha sonra javascript, c/c++, phyton ile devam edebilirsin. Geleceği olan dilleri yazmak istedim. Yoksa listeye istediğin kadar ekleyebilirsin.

Önce temel olarak HTML ve CSS öğrenin. (Mantığı anlamak için). Daha sonra JavaScript, C/C++, Python ile devam edebilirsin. Geleceği olan dilleri yazmak istedim. Yoksa listeye istediğin kadar ekleyebilirsin.

Bana göre geleceği olan dilleri hiçbir zaman bilemeyiz. Bir hafta sonra cppscript diye bir dil çıkabilir ve bildiğimiz her şeyi unutturabilir.

Tabiki de olası bir durum dediğiniz ama ileriye dönük tahmin edersek yaygın olarak kullanılanları sıralamaya çalıştım. Ama doğru bir dil bile her şeyi bir anda değiştirmezse de belirli bir süreçte büyük etkiler bırakabilir.
Bana göre geleceği olan dilleri hiçbir zaman bilemeyiz. Bir hafta sonra cppscript diye bir dil çıkabilir ve bildiğimiz her şeyi unutturabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı