Yazılıma nereden başlanır?

İngilizce öğrenerek. Doküman okuyacağın için kesinlikle olmazsa olmaz. Yoksa ilerleyemiyorsun

İngilizce bilmiyorsan önce İngilizce öğren. İngilizce ve yazılımı paralel götürmek yerine bütün vaktini İngilizce öğrenmeye harcamanı öneririm. Biliyorsan CS50 ile başlangıç yapabilirsin.
Başlangıçtan sonra çalışmak istediğin alana karar ver ve uygun bir dil seçip orada ilerle. Seçtiğin alan için gerekliyse matematik de öğren.

Yapay zeka konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.

Önerebileceğiniz bir tane var mıdır?

Yapay zekaya ufak ufak başlayabilirsin ancak meyvesini alamazsın bu yaşta. Çünkü ileri düzey matematik ve fizik istiyor bildiğim kadarıyla

Gercek programcilar sadece yaml yazar ve toplanti yapar. Onun disindaki tatli su programcilari once C ile baslar. Java ve Assembly ile devam. Sonra biraz HTML ve CSS kursu. JavaScript kesfedilir. Biraz takildiktan sonra discord.js ile bot yapmaca vs. Sonunda Github'la tanisilir ve mutlaka bir Getir clone'u yapilir o sirada react meact iste ne varsa. En son python'a bulasip AI falan denerken whatsapp spam botu yazildiktan sonra bu yasam dongusu biter.

Merhaba, 16 yaşında açık lisede okuyorum. Çok boş zamanım olduğu için faydalı bir şeye harcamaya karar verdim ve yazılım öğrenmek istiyorum. İnternete yazılıma nereden başlarım yazdığımda bu site çıktı karşıma önceki konulara baktım ama detaylı bir cevap bulamadım. En basit düzey nereden başlayıp öğrenebilirim? Tavsiye edebileceğiniz kurslar var mıdır ücretli olması önemli değil.
Bence Python'dan başla. Üniversitelerde Java'dan başlıyorlar diye biliyorum ama Javascript/Python ile başlamak en iyisi bence.

YouTube ve Google'a yazarsan 1 ton video doküman çıkacak karsina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı