Yazılıma nereden başlanır?

Yardımcı olabilir.

Yazılıma başlamak istiyorum. Nereden başlayabilirim?
Hocam ilk önce YouTube bedava kursları izleyin. Ordan az da olsa bir şeyler kaparsınız. Sonrasında Udemy gibi online kurslarla devam edin. Benim bir arkadaşım Python öğrenmek istiyordu ve kendini Udemy, ChatGPT ile geliştirdi. ChatGPT ile de mesela istediğiniz bir şey yazın: "Bana Python'dan basit bir cmd oyunu tasarla" derseniz size kod dizini atacaktır. Ordan da kendinize bir şeyler katmayı deneyin. Fakat unutmayın ki bu iş çok sabır gerektiriyor. Tahmini 2-3 yılda istediğiniz yere gelirsiniz. Tabi bu da ne amaçla yazılım yapacağınıza bağlı. Mesela oyun tasarlamak istiyorsanız farklı bir dil Web tasarımı yapmak istiyorsanız farklı bir dil gibi.

Hocam ilk önce YouTube bedava kursları izleyin. Oradan az da olsa bir şeyler kaparsınız. Sonrasında Udemy gibi Online kurslarla devam edin. Benim bir arkadaşım Python öğrenmek istiyordu ve kendini Udemy, ChatGPT ile geliştirdi. ChatGPT ile de mesela istediğiniz bir şey yazın: "Bana Python'dan basit bir CMD oyunu tasarla" derseniz size kod dizini atacaktır. Oradan da kendinize bir şeyler katmayı deneyin. Fakat unutmayın ki bu iş çok sabır gerektiriyor. Tahmini 2-3 yılda istediğiniz yere gelirsiniz. Tabii bu da ne amaçla yazılım yapacağınıza bağlı. Mesela oyun tasarlamak istiyorsanız farklı bir dil Web tasarımı yapmak istiyorsanız farklı bir dil gibi.

Teşekkürler hocam.

Fullstack bir yazılımcı olarak yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum ama sürekli proje oluşturman gerek algoritmayı çözmen lazım sana tavsiyem yine de ezberine göre değişir tabii ama kurs üzerinden destek alsan daha iyi gibi.

Bence direk Java C++'dan falan başlama zorlanabilirsin, Python hem kolay hem anlaşılır başlangıç için paha biçilmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı