Yazılıma nereden başlanır?

Tobey

Decapat
Daha fazla  
0'dan yazılım öğrenmek istiyorum. Hem yazılım değil bilişim alanında birçok şeyden ufak ufak öğrenip en azından küçük bir ihtiyacım olduğunda kullanmak istiyorum. İhtiyacım olduğunda bir site, Client yapmak gibi şeylerde uğraşmamak istiyorum. Yazılım alanında biraz biraz bilgi toplayıp sonraki zamanlarda grafik tasarım gibi alanlarda da bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu alanda en baştan nereden başlayabilirim ve öğrenmek için hangi kaynaklardan yararlanabilirim, önerileriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Scratch ile başlamıştım.

0'dan yazılım öğrenmek istiyorum. Hem yazılım değil bilişim alanında birçok şeyden ufak ufak öğrenip en azından küçük bir ihtiyacım olduğunda kullanmak istiyorum. İhtiyacım olduğunda bir site, Client yapmak gibi şeylerde uğraşmamak istiyorum. Yazılım alanında biraz biraz bilgi toplayıp sonraki zamanlarda grafik tasarım gibi alanlarda da bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu alanda en baştan nereden başlayabilirim ve öğrenmek için hangi kaynaklardan yararlanabilirim, önerileriniz var mıdır?
En temelinden algoritme ve programlama mantığını kavramak için Python ile başla. Kaynak olarak YouTube'de "Python'a Giriş" kanalından çalışabilirsin. Ancak VSCode kullanmanı öneririm.

Site yapmaya gelince de HTML, CSS çalışabilirsin. Ben gene YouTube'den "Prototürk" kanalı ile çalışmıştım. Çok verimli olmasa da iş görüyordu.

Dediklerim konusunda temelini oturtursan ve biraz araştırma yaparsan sonrasında hangi dillere yönelmen gerektiğini vs. öğrenirsin.

Fazla detaya inmeden bilgisayar nasil calisir, donanim ve yazilim arasinda nasil bir iliski vardir, ogrenecegin ve kullanacagin programlama dili bilgisayarda calisirken nasil evrelerden gecir bunu ogrenmelisin.

Sonrasinda da rastgele bir programlama dili secip ufak tefek programlar yazmaya calisabilirsin.

Eger profesyonel olarak yapacaksan ve bu is meslegin olacaksa oncelikli olarak Ingilizce matematik ogrenip duzgun bir muhendislik fakultesine gitmelisin.

Prestijli okullarin direkt CS derslerini youtube uzerinden takip edebilir, konuya asinalik kazanabilirsin.

Mesajindan engin bir yazilim kariyeri pesinde oldugunu degil; isin dusunce anlayacak ve ufak tefek islerin ustesinden gelecek kadar ogrenmeyi amacladigin anlasiliyor, o sebeple bodoslama X programlama dili ogrenmeden genel bilgisayar sistemleri bilgisi hakimiyetiyle baslamalisin ki senin yazdigin kodun CPU da execute edilip monitorde bir seyler olusturmasi surecinde neler dondugunu bilesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı