Yazılıma nereden başlanır?

NousrAX

Kilopat
Merhabalar. Uzun süredir başlayacağım diyorum ama üşengeçliğim beni Ali koyuyor. Şu Corona günlerinde evde kaldık bari başlangıcı yapalım diyorum. Yazılım hakkında araştırıyorum, açılan konulara bakıyorum ancak neye baksam farklı önerilerde bulunuyor. Birisi diyor ki CSS, HTML ile başlamalısın, biri diyor ki C#, Pyhton ya da ilgi alanın neyse onla başla. Ben sanki bir tık daha Windows ya da mobil program yapmak istiyorum bunun için Java Script öneriyorlar ama bunun başlangıç için zor başka bir şey ile başla diyorlar. Gerçekten kafam karışmış durumda. Sizin önerileriniz neler? Nereden başlanmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Uzun süredir başlayacağım diyorum ama üşengeçliğim beni Ali koyuyor. Şu Corona günlerinde evde kaldık bari başlangıcı yapalım diyorum. Yazılım hakkında araştırıyorum, açılan konulara bakıyorum ancak neye baksam farklı önerilerde bulunuyor. Birisi diyor ki CSS, HTML ile başlamalısın, biri diyor ki C#, Pyhton ya da ilgi alanın neyse onla başla. Ben sanki bir tık daha Windows ya da mobil program yapmak istiyorum bunun için Java Script öneriyorlar ama bunun başlangıç için zor başka bir şey ile başla diyorlar. Gerçekten kafam karışmış durumda. Sizin önerileriniz neler? Nereden başlanmalı?

Hangi programlama dili ile başlayacağınızın bir önemi yok. İstediğiniz bir dilden başlayabilirsiniz.

Amacına hangi dil hitap ediyorsa onunla başla bence; öğrenmen daha kolay olur. Zor diyenlere takılma, düzenli çalışırsan öğrenemeyeceğin şey yok.

Windows için -> C#
Mobil için-> Java
İki dil birbirine benziyor. Ama syntax önemli değil. Önemli olan algoritma. Benim sana tavsiyem. Algoritma ile başlamanız.

Algoritma ile başlamanız derken hangi dil oluyor bu?

Amacına hangi dil hitap ediyorsa onunla başla bence; öğrenmen daha kolay olur. Zor diyenlere takılma, düzenli çalışırsan öğrenemeyeceğin şey yok.

Anladım saol. Dediğim gibi büyük ihtimalle C# ya da JavaScript ile başlayacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı