Yazılıma nereden başlanmalı?

Benim de merak ettiğim araştırdığım bir konuydu zamanında. Web programlama için sırasıyla html-css-javascript-php öneririm.

Neden Kali Linux öğrendin ki, programlama bilmeden penetrasyon testi yapacak veya hack araçlarını kullanacak halin yok. Zaten o araçlar olmadan Kali güzel bir dağıtım değil bana göre. Onun dışında Javascript veya Python güzel bir başlangıç olabilir.

Forumda onlarca bu ve benzeri sorular var. Muhtemelen daha hangi alanda kendinizi geliştirmek istediğinize karar vermediniz. Önce buna karar vermenizi tavsiye ederim. Ardından kısa bir araştırma ile onlarca cevap bulacaksınız. Örneğin web güvenliği alanında ilerlemek istediğinize karar verdiğinizi varsayalım, Google’a web security road map yazarsanız aradığınızı bulmuş olursunuz.

Bence algoritma oluşturmayı öğrenmeden hiçbir yazılım programına başlamayın. Programlama temelleri aldığım dersimde algoritma ile başlıyordu ve o derste sorun yaşadığım için diğer programlarda da yaşıyorum. Önce algoritmayı oturtmak, ardından C#, C++, Java vb. temellerini öğrendikten sonra hangisinde ilerlemek istiyorsan onun tüm ayrıntılarına kadar öğrenmek en mantıklısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı