Rehber Yazılıma nereden başlanmalı?

Unreal Engine 4 üzerinden örnek verir isek: UE 4 2 farklı yazılım dili kullanıyor biri Blueprint kodlama (blok kodlama benzeri) biri C# kodlama siz ikisinden birini bildikten sonra istediğin oyunu istediğiniz şekilde kodlayabilirsiniz ancak bu oyunun grafik çizimi Level dizaynı gibi bölümleri de olduğu için oyunu 1 kişi yapacaksa sadece yazılım bilmesi yetmez. Diyelim ki grafik tasarım, 3D modelleme, yazılım gibi bölümlerin her birini yapabilecek bir takımınız var veya siz hepsini biliyorsunuz bu aşamadan sonra yapabilecekleriniz elinizdeki makinenin gücüne ve diskinizin boyutuna bağlı.
Yapılacak oyun basit seviyede. Modellemeden tutun müzik tasarımına kadar kendim yapabilirim. Blueprint'de pek sıkıntı yok tonla tutorial'ı var. Sadece C++ öğrenmek bana ne katar diye merak ettim. Söz konusu oyunun programlamasını daha hızlı ve tutoriallara bağlı kalmadan "istediğim" gibi yazabilmekse öğrenmeyi planlıyorum.
 
İlk olarak hocam demeseniz daha güzel olur:) Her dil sürekli gelişir, sürekli yeni şeyler içerir. Aslına öğrendim bitirdim dersin ama bir bakarsın ki internette etrafta hiç bilmediğin şeyler dolaşır bir programlama dilini ben tamamen biliyorum demek çok doğru değildir. Bu dili öğrendin diyelim bu dilin içinde bazı kategoriler var C++ dilinde web geliştirmek ayrı yazılım kuralları vs. C++ dilinde oyun motoruna göre oyun geliştirmek de çok çok farklı bir şey ayrıyeten oyun motorunun kullanımı ve C++ dilini öğrendin temelleri vs. ama onun içinde ne yapacağını öğrenmek gerekir sen öğrendin ama oyun motorunu kullanarak nasıl oyun yapacaksın mesela ayrıyeten öğrenmen lazım tam bir sınır olarak bahsedilemez hepsinin çok farklı kullanımları var ama bir programlama dilinin farklı yerlerde kullanımı ve tarzı olsa da, temeli aynıdır.
Umarım cevabım size yetmiştir.
Sıkıntı şu ki madem ayrı kuralları var. Ben bu dili sadece oyun programlaması için nasıl öğrenebilirim? Bunun için ayrı kuralları nasıl fark edeceğim? Şimdi gidip hadi öğreneyim desem web için olanını öğrenirim 2 ay sonra diğer tüm öğrenmeye hevesliler gibi "Napıyorum ben?" noktasına gelirim diye korkuyorum.
 
Genel olarak yazılım alanında uzman olmak istiyorsanız makine nasıl veriyi işler ve makine dili nedir? Algoritmalar nedir ve nasıl oluşturulur gibi temel konuları öğrenirseniz gerisi zaten pratikten ibaret oluyor. Zaten her dilin kendi temeli var bu temelden sonra konu sahibinin de dediği gibi makinenizin gücü ve disk boyutu önemlidir. Ekleme yapmak istedim. Güzel rehber elinize sağlık.
 
CSS'den sonra hangisini öğrenmeye öncelik vereyim sizce? PHP'mi öğrenmeye mi yoksa JavaScript'e mi?
 
CSS'den sonra hangisini öğrenmeye öncelik vereyim sizce? PHP'mi öğrenmeye mi yoksa JavaScript'e mi?

Hocam şahsen CSS'den sonra JavaScript ardından da Bootstarp öneririm. Sonrasında dediğiniz gibi back-end kısmı için PHP veya ASP.net sizin yararınıza olacaktır.
 
Sıkıntı şu ki madem ayrı kuralları var. Ben bu dili sadece oyun programlaması için nasıl öğrenebilirim? Bunun için ayrı kuralları nasıl fark edeceğim? Şimdi gidip hadi öğreneyim desem web için olanını öğrenirim 2 ay sonra diğer tüm öğrenmeye hevesliler gibi "Napıyorum ben?" noktasına gelirim diye korkuyorum.
Rahat olun. Sandığınız gibi değil sadece oyun programlaması vesaire öğrenemezsiniz. Dili tamamıyla öğrenip eğitmen ne yapıyorsa öğrenip uyguladıktan sonra dili öğrenecek ve aşina olacaksınız sonra ayriyeten "UNREAL ENGINE C++ İLE OYUN GELİŞTİRME" gibi kategorilerde öğrenmeniz lazım. İlk programlama dilini öğrenmeden o kategoriden başlarsanız kafanız çok karışır, siz ön eğitiminizi ve tedbirinizi alınız ondan sonra istediğiniz kategoride geliştirirsiniz kendinizi ve WEB örneklerinden de kaçınmayın eğitmeninize güvenin. Amacınızın oyun geliştirme olduğunu biliyorsunuz. Eğitim bitince ayrı kategori altında eğitiminizi alabilirsiniz. Fazladan şey öğrenmenin de bir problemi yoktur, neye yöneleceğini karar verememe diye bir problem vardır.
 
Hangi dille baslayacaginin, gelecekte hangi projeyi yapmak istediginle hic alakasi yok. Sec birini ve basla. Mobil uygulama gelistirmek isteyenler Java ile baslasin, eger IOS'a uygulama gelistirecekseniz Swift ile baslayin, kuruyemisci sitesi yapacaksaniz PHP ile baslamalisiniz tadinda yaklasimlar yanlis. Programlama ogrenmek amac, dil degil. Programlama bilirsen dil ogrenmek 2 gun suruyor zaten.

Yapacagi ise gore dil sececek seviyede olan insanlar degil yeni baslayanlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı