Yazılıma nereden başlanmalı?

Python Veya HTLM.
HTML bir programlama dili değildir. Ayrıca Python ile kıyas edilip aynı amaçta kıyaslanıp örnek verilebilecek bir şey hiç değildir. HTML, tarayıcılar tarafından yorumlanan bir frontend yapıdır. Css ve js kütüphaneleriyle zenginleşir.

Web programlama düşünüyorsan Python ve Django kütüphanesine bakabilirsin.

Oyun geliştirmek istiyorsan c# ya da c++’a yönlenebilirsin.

Selam arkadaşlar, şu an 14 yaşındayım ve gelecekte yazılım mühendisliği okumak istiyorum fakat üniversiteye hiçbir bilgim olmadan gitmek istemiyorum. Yani az da olsa hazırlanmak istiyorum. Bu iş için nereden başlamalıyım? Ve nasıl gelişirim?

Hangi dilde çalışmak istiyorsun? İngilizcen iyi mi? Önemli olan hangi dilde ne yapmak istediğin.

Öncelikle özür dilerim ders çalışıyordum.
Algoritma ve akış diyagramlarına göz atarak tüm programlama dillerinin nasıl çalıştığını, döngülerin ve arka planda dönen işlemlerin nasıl çalıştığını öğrenmelisiniz. Buradaki mantığı kaptıktan sonra emin olun hiçbir programlama dilinde bu neden böyle deyip ezberlemek yerine kafanızda oturmuş şekilde mantığıyla beraber öğreneceksiniz. Programlama dillerine bakmadan önce 1 hafta da olsa buna göz atıp mantığı kavrayın. Sonrasında dillere geçin. Ki üniversite kurumları bile bu mantıkla ilerlemekte.
hocam nereden bakabilirim
Hangi alanı düşünüyorsun ?
Hocam onda çok kararsız kaldım benim sorunum o 😔

Hangi dilde çalışmak istiyorsun? İngilizcen iyi mi? Önemli olan hangi dilde ne yapmak istediğin.
pek iyi değil hocam

Hocam nereden bakabilirim?

Pek iyi değil hocam.

İngilizceni iyi tutmaya çalış daha iyi anlarsın ne yaptığını veya ne yapmaya çalıştığını. İlk önce alanını belirle sonra o dilde nereden başlanmalı diye konu açmalısın.

İngilizceni iyi tutmaya çalış daha iyi anlarsın ne yaptığını veya ne yapmaya çalıştığını. İlk önce alanını belirle sonra o dilde nereden başlanmalı diye konu açmalısın.

Hocam aslında web tasarım düşünüyordum fakat bir yerde resim yeteneği gerek diye bir şey gördüm ve vazgeçtim.

Hocam nereden bakabilirim?

Pek iyi değil hocam.

YouTube'da bununla alakalı çok fazla video var. Murat yücedağ kanalını öneririm.

peki hocam nereden bailamalıyım web tasarım için
Udemy'de kurslar mevcut ya da Youtube üzerinden kendinizi geliştirebilirsiniz. İlk öğrenmeniz gerekenler html>css>javascript. Arkadaşın attığı video gayet güzel yol göstermek açısından.⬇️⬇️
Bunu videoyu izleyip en azından hangi alan için ne ile başlaman gerektiğini öğrenebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı