Yazılıma nereden başlanmalı?

neqetria

Kilopat
Makaleler
2
Yaz tatilinde boş durmamak için yazılım öğrenmek istiyorum. Şu anlık yapmak istediğim basit bir program. Monitör Crosshair'i gibi bir şey olacak. Uygulamaya girdiğimizde boyut, Crosshair V'e renk seçme olmalı. Bunu nasıl yapabilirim? Nereden başlamalıyım?

C ya da C++ ile başlayabilirsiniz.
Gereksiz kişisel bilgi:
İlk öğrendiğim dil C idi. Sonra PHP öğrendim ve yolumu web'den yana çizdim.

Yaz tatilinde boş durmamak için yazılım öğrenmek istiyorum. Şu anlık yapmak istediğim basit bir program. Monitör Crosshair'i gibi bir şey olacak. Uygulamaya girdiğimizde boyut, Crosshair V'e renk seçme olmalı. Bunu nasıl yapabilirim? Nereden başlamalıyım?

Python ve C# gerekli dersleri devlet tarfından ücretsiz olarak BTK Akademi sitesinden bulabilirsin eğer 18 yaşından küçüksen ilk önce 1 milyon istihdam adlı siteye üye olup oradan aktarma ile sisteme girebilirsin sonrasında yüzlerce ücretsiz ders elinin altında ve dersleri alıp sertifikada alabilirsin.

C# çok zor ya. Python'un syntax'ı diğer dillerden çok farklı. İlk önce python öğrenmeye karşıyım. C veya C++ çoğu programlama dili ile benzerlikleri olan diller. Tercihim bu ikisinden yana.

Gerçek bir programcı olacaksan bu syntax mantığını kavraman lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TheNewBoston ile eğlenerek öğrenebilirsin.

Son düzenleme:
C# çok zor ya. Hem de sadece Microsoft yazılımlarında çalışıyor. Python'un Syntax'ı diğer dillerden çok farklı. İlk önce Python öğrenmeye karşıyım. C veya C++ çoğu programlama dili ile benzerlikleri olan diller.

İlk olarak C# öğrenip oradan Java'ya geçtim C# çok kolay bir dil.

Benim tavsiyem, Python ile başlayabilirsiniz. Daha sonra C'ye geçiş yapabilirsiniz.

Python hiç programlama bilmeyen kişiler için mükemmel bir dildir. Fakat Python tamamen değil de kodlama mantığı dediğimiz yani bilgisayarın çalışma mantığını kavrayana kadar öğrenmeniz, sonrasında C ve C++ dillerine yönelmenizi, kendinize Python ile daha fazla zaman kaybettirmemenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı