Yazılıma sıfırdan başlamak

rcpcn06

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Ben Recep, Lise son sınıf öğrencisiyim.
Uzun yıllardır küçüklüğümden beri bilgisayar oyunlarına ve yazılıma meraklıyım. Kendimce bir karar aldım, tabii bunu ailemede danıştım. Sıfırdan yazılım öğrenmek istiyorum. Kendi çapımda bir şeyler başarmak istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bu yüzden bilgili arkadaşlarımdan, daha önce bu işi yapmış olan kişilerden bilgi almak istiyorum.

Merhaba heves kırıcılık yapmayacağım ama şöyle söyleyeyim yazılımı öğrenmek istiyorum deyip öğrenmenin nasıl kayak yapacağını öğrenmekten bir farkı olmayacaktır. En mantıklı ve doğru öğrenme yöntemi bir proje bulursun veya bilgisayarda günlük hayatta yapamayacağın bir şey olur ama bunun için yazılıma ihtiyaç duyarsın işte böyle bir durumda öğrenmen, yazılımı yapısını sana kavratır. Nasıl öğreneceğim kısmına gelirsek okumayla ve pratik ile öğrenebilirsin ben YouTube videosu tavsiye etmiyorum.
Tamamdır bir şekilde deniyeceğim.

Eğer hobi olarak yapmayacaksanız ve gerçekten ciddiye almak istiyorsanız, yazılıma başlamadan önce mutlaka İngilizce. Aynı anda beraberinde derslerinize çalışın. Arkaplanda hoşunuza giden bir dil ile ilgilenmek sizi motive eder ama dersler önemli şu an. Nispeten eli yüzü düzgün bir üniversitenin mühendislik bölümünü kazanırsanız sizin için epey iyi olur.

Hobi olarak yapacaksanız da yine İngilizce. Çünkü İngilizce bilmiyorsanız okuma yazmanız yok demektir bilgisayar dünyasında.

Önerdiğin bir oynatma listesi vs. var mıdır acaba?

W3Schools tutorial var.
Ingilizcen varsa kesinlikle İngilizce iceriklere bak. Türkçe icerikler cok kisitli ve cogu icerik coplugunden ibaret.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu arkadastan ogrenmistim Python'u. Sonra gerek duymadim, soyledigim bodoslama yazilim ogrenme yuzunden. Simdi JavaScript Framework'leri uzerinde kendimi gelistiriyorum ve Python muhtemelen hayatimda hiçbir zaman kullanilmayacak.

Oyun geliştirerek bir başlangıç yapmak istiyorum, ileridede kendimi geliştirerek büyük projeler üzerinde çalışmak istiyorum.

O zaman BTK 1 milyon istihdam projesinde oyun gelistirme kurslarina bakmani oneririm. Eger hala o proje duruyorsa tabii, uzun zaman oldu oraya bakmadigim.
Kurs sonu sertifika da veriyordu sanirim.

Oyun geliştirerek bir başlangıç yapmak istiyorum, ileridede kendimi geliştirerek büyük projeler üzerinde çalışmak istiyorum.

https://www.youtube.com/@evieplusAcademy bu linkte ki kanala bakabilirsin.

Not tutmayı unutma ve sadece kodlamaya değil modellemeye de çalış.

Oyun kodlayacaksan C++ öğrenebilirsin oyun motoru olarak da Unreal Engine yada Unity gibi popüler oyun motorlarını kullanmanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
W3schools tutorial var.
Ingilizcen varsa kesinlikle İngilizce iceriklere bak. Türkçe icerikler cok kisitli ve cogu icerik coplugunden ibaret.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu arkadastan ogrenmistim Python'u. Sonra gerek duymadim, soyledigim bodoslama yazilim ogrenme yuzunden. Simdi JavaScript Framework'leri uzerinde kendimi gelistiriyorum ve Python muhtemelen hayatimda hiçbir zaman kullanilmayacak.

O zaman BTK 1 milyon istihdam projesinde oyun gelistirme kurslarina bakmani oneririm. Eger hala o proje duruyorsa tabii, uzun zaman oldu oraya bakmadigim.
Kurs sonu sertifika da veriyordu sanirim.

Tamamdır çok teşekkür ederim, eve geçince mutlaka deneyeceğim.

https://www.youtube.com/@evieplusAcademy bu linkte ki kanala bakabilirsin.

Not tutmayı unutma ve sadece kodlamaya değil modellemeye de çalış.

Oyun kodlayacaksan C++ öğrenebilirsin oyun motoru olarak da Unreal Engine'ya da Unity gibi popüler oyun motorlarını kullanmanı tavsiye ederim.

Tamamdır çok sağ olun vallahi ufkum açılmış gibi oldum her türlü şeyi deneyeceğim.

Dostum bu dönemde web devoloper ilanları çok arttı ama en iyisini gene sen bilirsin ben 14 yaşındayım ve web devoloper kursuna gidiyorum duruma bağlı olarak üniversitede sektör değiştirebilirim sana tavsiyem araştırma yapıp buraya hangi sektörde ilgili olduğunu yazman ona göre sana tavsiye verebiliriz hangi dil ile başlamanı, sana tavsiyem hangi sektöre gireceksen gir ilk olarak Python ile yazılımın mantığını kavraman olacaktır.

Dostum bu dönemde web devoloper ilanları çok arttı ama en iyisini gene sen bilirsin ben 14 yaşındayım ve web devoloper kursuna gidiyorum duruma bağlı olarak üniversitede sektör değiştirebilirim sana tavsiyem araştırma yapıp buraya hangi sektörde ilgili olduğunu yazman ona göre sana tavsiye verebiliriz hangi dil ile başlamanı, sana tavsiyem hangi sektöre gireceksen gir ilk olarak Python ile yazılımın mantığını kavraman olacaktır.
adanalı?

Scratch ile web üzerinden veya PC'den oyun, öykü veya herhangi bir şeyler yapabilirsin. Milyonlarca başkaları tarafından yapılmış projeden istediğini indirip, Scratch ile açıp inceleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı