Yazılıma sıfırdan başlayan birine ne önerirsiniz?

Java JSP
Spring framework / boot

Nasıl saçmalıktan ibaret acaba?
Özellikle Java Spring web servislerinde sıklıkla kullanılan bir teknoloji. Umarım web diyince aklınıza sadece Html css js gelmiyordur.
Zaten HTML,CSS,JS' de belli bir yere gelince kendi kararını verecek kadar bilgide olur yani şu an yolun başındayken onları sıkıştırmanız saçma bence.

Ama web için Python veya Java öğrenmek saçmalıktan ibaret.

Yazilim teknolojileri konusunda hic bilgim yok demekten farki yok bunun.

Konu sahibine onerim, yasi gencse ders calissin; okuluna gitsin.

Yeterli matematik, ingilizce alt yapisi olmadan alacagin "online kurs" bir halta yaramaz.
Zaten 30 liralik kursla herhangi bir konuda uzman olabileceginize nasil ikna olabiliyorsunuz onu da anlamak zor.

Son düzenleme:
Yazilim teknolojileri konusunda hic bilgim yok demekten farki yok bunun.

Yeterli matematik, ingilizce alt yapisi olmadan alacagin "online kurs" bir halta yaramaz.
Zaten 30 liralik kursla herhangi bir konuda uzman olabileceginize nasil ikna olabiliyorsunuz onu da anlamak zor.
Öğrenmekten ziyade Python ve Java (özellikle Python) web servisleri için aşırı yavaş platformlar. Bu aralar Go en pratik ve verimli dil web servisleri için.

Yazilim teknolojileri konusunda hiç bilgim yok demekten farki yok bunun.

Yeterli matematik, İngilizce alt yapisi olmadan alacagin "Online kurs" bir halta yaramaz.
Zaten 30 liralik kursla herhangi bir konuda uzman olabileceginize nasıl ikna olabiliyorsunuz onu da anlamak zor.

Ben anlatamıyorum veya siz anlamıyorsunuz, web tarafı için onlardan daha iyi şeyler var, bu adam yeni başlıyor hangi birini öğrensin de Java ve Python öğrensin sonrasında bir de Framework'lere baksın? Adam web istiyorum diyor, diyorsunuz ki Java ve Python öğren. Bir ilk önce html&css&js altyapısını atsın ona göre yolunu çizer zaten.
O Online kurs ile insanlar neler yapıyor neler bir bilsen :) onu izleyerek bitmiyor tabii ki'de senin'de bir çaba sarf etmen gerekiyor. Dediğin şey şunu demekle aynı; Okula git ama sadece git, hiç bir şey dinleme veya yapma.

Öğrenmekten ziyade Python ve Java (özellikle Python) web servisleri için aşırı yavaş platformlar. Bu aralar Go en pratik ve verimli dil web servisleri için.

IO bound bir is yapiyorsan hangi dili kullandiginin cok onemi yok, sonucta bottleneck dilde degil. Go ile yazdigin web service otomatik olarak super hizli olmuyor. Myth bunlar hep.

web tarafı için onlardan daha iyi şeyler var,

Yapilacak ise gore neyin iyi oldugu tartisilir. Web icin Python'dan iyisi var demek yemek yemek icin cataldan iyisi var demek ile ayni sey, semantik olarak sacma kurdugun cumle.
Dediğin şey şunu demekle aynı; Okula git ama sadece git, hiç bir şey dinleme veya yapma.

Hayir degil.
Okulunu oku tavsiyesinden kisisel cabaya gerek yok anlami cikarmak icin cok kastirmissin kendini.

IO bound bir is yapiyorsan hangi dili kullandiginin cok onemi yok, sonucta bottleneck dilde degil. Go ile yazdigin web service otomatik olarak super hizli olmuyor. Myth bunlar hep.
Mit falan değil bilgisayar biliminin temelleriyle alakalı. Go low-level yaklaşımların uygulanabileceği bir dil buradan zaten çok verimli hale geliyor, ayrıca scripting runtimeları çok ciddi fazladan yüke sahip. Web servislerinde en ufak işlem bile önemlidir; bir ton isteğin aynı anda en hızlı şekilde cevaplanabilmesi gerekir, bu da sunucu maliyetine etki eder doğrudan.

Pratikte yük binmeyecek bir servisin neyle yazıldığının önemi yok ama ilgili sorunun cevabı böyle bir yaklaşımla verilmez çünkü bilimsel olmaz o zaman.

Mit falan değil bilgisayar biliminin temelleriyle alakalı. Go low-level yaklaşımların uygulanabileceği bir dil buradan zaten çok verimli hale geliyor, ayrıca scripting runtimeları çok ciddi fazladan yüke sahip. Web servislerinde en ufak işlem bile önemlidir; bir ton isteğin aynı anda en hızlı şekilde cevaplanabilmesi gerekir, bu da sunucu maliyetine etki eder doğrudan.

Pratikte yük binmeyecek bir servisin neyle yazıldığının önemi yok ama ilgili sorunun cevabı böyle bir yaklaşımla verilmez çünkü bilimsel olmaz o zaman.

I/O bound diye bu sebeple soyledim zaten. Low level dille kazanacagin CPU cycle I/O bound iste anlamsiz kalir. Gidip CPU ya da IO bound islerin asymtotic kompleksitesini ogrenirsen otomatik olarak low level dille gelistirerek gozle gorulur hizlanma kazanamayacagini anlarsin.

Yuk binecek servisi Go ile yazalim, Rust ile yazalim daha hizli olsun diye bir dunya yok. Yukun ne olduguna bakar. JS ile 100 ms yaptigin islemi Rust ile 92 ms de yaparsin, 8 ms icin amelelik yapmis olursun gunun sonunda.

Zaten HTML,CSS,JS' de belli bir yere gelince kendi kararını verecek kadar bilgide olur yani şu an yolun başındayken onları sıkıştırmanız saçma bence.
Dostum öğrenmek saçma dediğin için yazdım. Başlamak deseydin haklıydın.

İlk mesajında da belirttim zaten ne ile başlaması gerektiğini. Ama öğrenmek dersen işler değişir. Gün sonunda Python da öğrenmek zorunda kalabilirsin Java da.
İhtiyaca göre hareket etmek daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı