Yazılımcı Bilgisayarı Bütçe 2500TL

Alperen Türköz

Hectopat
Herkese merhaba.

Bugün ilk konumuzu açalım dedim. Sizden istediğim maksimum 2500 TL'lik bir bilgisayar toplamanız. Ben bir web tasarımcıyım, bunun için performansı iyi bir bilgisayar olmalı. Oyunda oynayacağımı belirtmek isterim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart 232 TL
VATAN COMPUTER - AMD - FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm 495 TL
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - Ram 254 TL
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk 167 TL
VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - V3 600W MidT ATX S 248 TL
VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD - Solid State Disk 276 TL
VATAN COMPUTER - MSI - GTX770 Twin Frozr GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kart 846 TL

Toplam %30 İndirim ile : 2518 TL

Web Programcısı olduğuna göre derleme işlemi ve grafik tasarımları yapacaksın. Derlemede 8350 seni baya götürecektir (i7 4770K'dan daha hızlı derleme , sıkıştırma/veri açma hızına sahip). Ayrıca Samsung 840 Evo SSD ile bu hızı daha da arttırabilirsin. Murat Bey sanırım denk geldiği ilk SSD'yi koymuş. Ayrıca oyunlarda şuan GTX 770 Tüm oyunları Ultra ayarlarda banamısın dememektedir. Ve 3.5 dakikalık Full HD Video Render'i SSD ile birlikte 3 dakika gibi bir sürede tamamlamaktadır.

Syper senin sistem de iyi, sen Amd topladın ben İntel :). Verdiğim ssd yettiği için değil :) SSD olduktan sonra hepsi geçerlidir hız hepsinde normal hdd'den daha hızlı olduğuna göre pek fark yok. Senin sistemde sadece forumda başından beri söylediğim şeyi uygulamayan kişiler var sende buna dahilsin. 990 chipsetten daha düşük anakartlar önermeyin FX işlemcilerde.

Syper senin sistem de iyi, sen Amd topladın ben İntel :). Verdiğim ssd yettiği için değil :) SSD olduktan sonra hepsi geçerlidir hız hepsinde normal hdd'den daha hızlı olduğuna göre pek fark yok. Senin sistemde sadece forumda başından beri söylediğim şeyi uygulamayan kişiler var sende buna dahilsin. 990 chipsetten daha düşük anakartlar önermeyin FX işlemcilerde.

Abi Overclock yapılmayacağına göre bir fark göremiyorum arada ? Her ikisi de FX plartformunun verdiği nimetleri tam olarak kullanabiliyor. Ne biri daha uygun OC'ye o kadar. Neyse bunu özelden tartışırız.

Bu arada yazma hızı ve fiyat konusunda arada dağlar var. Derleme hızına etki edecektir yazma hızı. Bu arada ben o SSD'yi "509MB Okuma 491MB Yazma" Hızına sahip olarak kullanıyorum. SSD içinde yaklaşık olarak 1GB/s aktarıma sahip.
Birde arkadaş oyun oynayacak. 270X gider mi sence ? :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı