Yazılımcı olmak için lisede nereyi seçmeliyim?

Sayısaldan girmen gerek yazılım için. Onun için de fen lisesi olsa güzel olur ama olmazsa da dünyanın sonu asla değil Anadolu lisesi de işini görür.

Ben önemli değil demedim. Tabii ki önemli ama okumadan da öğrenilebiliyor demek istedim. Yani mesela doktor olacaksa bunu okumadan öğrenemez ama bu iş aynı değil. Elimizin altında internet var. Tabii ki de sertifika bir artıdır ama yazılım öğretmek konusunu anlayamadım ben. Çünkü herkesin alanı aynı değil. Sözgelimi okulda PHP öğretiliyordur, onun işi C++ iledir.
İşte bilgisayar mühendisliği hepsini öğreten bir yer. Üstelik düzgün bir statüye sahip olmak istiyorsan da iyi bir üniversitede okuman neredeyse şart. Okumadan öğrendiğin ile iyi bir üniversitede sana profesörlerin eğitim verdiği yeri aynı sayamazsın.

İşte bilgisayar mühendisliği hepsini öğreten bir yer. Üstelik düzgün bir statüye sahip olmak istiyorsan da iyi bir üniversitede okuman neredeyse şart. Okumadan öğrendiğin ile iyi bir üniversitede sana profesörlerin eğitim verdiği yeri aynı sayamazsın.
Nasıl hepsini öğreten bir yer? Binlerce programlama dili var. Hepsinin syntaxı, kullanım alanları aynı değil ki. Her şeyi öğretemezler. Algoritma ve birkaç dil öğretiyorlardır. Emin değilim.

Konu sahibine önerim yine de okuması tabii. Okumadan olmaz.

Okumadan da herhangi bir programlama dili üzerinde uzmanlaşılabilir. Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinin onunla alakası yok, onlar bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorlar diye biliyorum. Ha yine de programlamayla alakalı bir okul okumak, sertifika sahibi olmak bir artı ama okulda pek öğrenebileceğinizi sanmıyorum.

Not: Siz yine de beni dinlemeyin, okuyun. Okumadan öğrenirsiniz ama bir yere gelemezsiniz.

Ben de evden öğrendim üniversiteye sertifika için giderim.

Yazılımcı olmak için gidilen bir okulun önemi yok. YKS sınavında sayısal alanda ilgili puanı almak gerekiyor kaldı ki liselerin de eski niteliği kalmadı tabii ki. Yazılım mühendisliği sayısal alandan alıyor, sayısaldan ilgili puanı tutturman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı