Yurt dışında yazılımcı olmak için neler yapılabilir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220904_042734_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    Screenshot_20220904_042734_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20220904_042914_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    Screenshot_20220904_042914_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20220904_042914_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    Screenshot_20220904_042914_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20220904_042734_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    Screenshot_20220904_042734_com.indeed.android.jobsearch.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 67
Herkese iyi günler. Benim en büyük hayalim yurt dışında gelişmiş bir oyun şirketinde ayda 200-300 bin küsur dolar maaş ile çalışmak. Ben 15 yaşımdayım bu hayalim için oldukça gelişmiş bir üniversitede okumam gerekiyor ve bildiğim kadarıyla AYT sınavına çalışmam gerekiyor. AYT sınavında hangi konular çıkacak? Ben iyi bir üniversite için Türkiye'de en az kaç yüzdelik diliminde olmam gerekiyor? Benim bildiğim şu an Limit, Türev ve İntegral öğrenmem gerektiği ve eğer bunlardan daha fazlası varsa benimle paylaşmanız benim için çok önemli. Ben bu bilgileri internet üzerinden öğrenebilir miyim yoksa özel kurslar ile mi öğrenebilirim? Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
@İSOPRO öncelikle yazdıklarımın senin için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden hepsini okumanı öneriyorum. Yurtdışında işe girmek için yurtdışında üniversite okumak en iyi yol olabilir. Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilceğinize dair bilgilere aşağıdaki mavi yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazıyı okuduktan sonra yükleme tarihi eski olmayan (Yükleme tarihi eski olmasın diyorum çünkü yıllar içinde değişiklik yapılmış olabilir diye.) videolara bakarak YouTube üzerinden bir araştırma yapın çünkü yurtdışında nasıl okunur sorusunun bütün cevapları yazıda yok. Dikkat etmeniz gereken bir husus var. Tek başınıza başka bir ülkede okumak ve yaşamak zor gelebilir. Bunu yapabileceğinize inanıyorsanız sınavlara hazırlanıp yurtdışına okumaya ve yaşamaya gitmelisiniz. Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur? | Endless Abroad

Yurtdışında işe girmek için yurtdışında üniversite okumak en iyi yol olabilir. Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilceğinize dair bilgilere aşağıdaki mavi yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazıyı okuduktan sonra yükleme tarihi eski olmayan (Yükleme tarihi eski olmasın diyorum çünkü yıllar içinde değişiklik yapılmış olabilir diye.) videolara bakarak YouTube üzerinden bir araştırma yapın çünkü yurtdışında nasıl okunur sorusunun bütün cevapları yazıda yok. Dikkat etmeniz gereken bir husus var. Tek başınıza başka bir ülkede okumak ve yaşamak zor gelebilir. Bunu yapabileceğinize inanıyorsanız sınavlara hazırlanıp yurtdışına okumaya ve yaşamaya gitmelisiniz. Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur? | Endless Abroad
Birde ingilzice bilmiyorsanız aşağıdaki video belki işinize yarayabilir. Linke tıklayıp izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yurtdışında işe girmek için yurtdışında üniversite okumak en iyi yol olabilir. Yurtdışında nasıl üniversite okuyabilceğinize dair bilgilere aşağıdaki mavi yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazıyı okuduktan sonra yükleme tarihi eski olmayan (Yükleme tarihi eski olmasın diyorum çünkü yıllar içinde değişiklik yapılmış olabilir diye.) videolara bakarak YouTube üzerinden bir araştırma yapın çünkü yurtdışında nasıl okunur sorusunun bütün cevapları yazıda yok. Dikkat etmeniz gereken bir husus var. Tek başınıza başka bir ülkede okumak ve yaşamak zor gelebilir. Bunu yapabileceğinize inanıyorsanız sınavlara hazırlanıp yurtdışına okumaya ve yaşamaya gitmelisiniz. Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur? | Endless Abroad

Birde ingilzice bilmiyorsanız aşağıdaki video belki işinize yarayabilir. Linke tıkalyıp izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son olarakta videoda bahsedilen ingilizce uygulamasının iyi olmadığını duydum. Yinede isterseniz deneyebilirsiniz. Birde bir çalışanın aylık 200-300 bin dolar kazanması mümkün değildir. 23 Aralık 2019'da ki bir yazıya göre Google ceosunun maaşı yıllık 2 milyon dolarmış. Yani aylık 166 bin küsür dolar ediyor.

Hocalarım güldünüz eglendiniz siz bilirsiniz dalga geçmeye devam edebilirsiniz hata bende ben niye gelecekte yapacaklarımı yazıyorum anlamadın bir an gaza geldim yazdım aslında bu durum kimseyi ilgilendirmez.

Siz gülmeye eğlenmeye devam edin ben soru sordum siz soruya cevaplamak yerine beni eleştirdiniz ben sizden eleştiri değil AYT için öğrenmem gereken başka şeyler var mı diye sordum ama siz yine eleştirmeye devam ettiniz siz bilirsiniz.

Hayallerinizden vazgeçmeyin. Türkiye'de okuyacaksanız "Nasıl AYT'ye çalışılır" diye Technopat Sosyal'de bir konu açabilir veya YouTube üzerinden "AYT'ye nasıl çalışılır" diye arama yapıp video izleyebilirsiniz. Yurt dışında üniversite okumak isterseniz YKS'ye gerek yok galiba. Tam emin değilim. Araştırımalısınız. Önceki yazıda dediğim gibi mavi yazıya tıklayarak yurt dışında nasıl okuyacağınızı öğrenebilirsiniz ve yine önceki yazıda dediğim gibi yazıyı okuduktan sonra yayınlanma tarihi eski olmayan videolardan araştırma yapmanız gerekir. Gerçekten bu işi yapmak isteyip istemediğinizde önemli. Yapan insanların yaşam tarzı size uygun mu? Bunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede bu işe uygun olup olmadığınıza karar verebilirsiniz. Uygunsanız hedefinize doğru ilerleyin. Başarılar. Son olarak insanların dalga geçmesini kafanıza takmayın.

Son düzenleme:
Şaka falan mı bu??
40-50k normal amele maaşı
Oncelikle amele maasi duzgun bir uslup degil ikincisi bana ''Estimated'' maas gosteriyorsun o isi yapan insanlarin aldigi paranin ortalamasini hesaplayip gosteriyor indeed. Universiteden yeni cikmis bir software developera kimse $100.000~ civari vermez. 2-3 yil tecrube kazanmasi gerekiyor oralara ulasmasi icin. Ayrica $50K hic tecrubesi olmayan biri icin kabul edilebilir bir maas eger SF ya da NYC'de yasamiyorsan, bir cok tanidigim var universite sonrasi hemen iyi para kazanamadilar CV'lerine belirli bir tecrube koyabilene dek.

Son düzenleme:
Oncelikle amele maasi duzgun bir uslup degil ikincisi bana ''Estimated'' maas gosteriyorsun o isi yapan insanlarin aldigi paranin ortalamasini hesaplayip gosteriyor indeed. Universiteden yeni cikmis bir software developera kimse $100.000~ civari vermez. 2-3 yil tecrube kazanmasi gerekiyor oralara ulasmasi icin. Ayrica $50K hic tecrubesi olmayan biri icin kabul edilebilir bir maas eger SF ya da NYC'de yasamiyorsan, bir cok tanidigim var universite sonrasi hemen iyi para kazanamadilar CV'lerine belirli bir tecrube koyabilene dek.
İlk birkaç yıl zorlu geçiyor sanırım duyduğum kadarıyla, sonradan düzeliyordu o iş ama emin değildim, insanlar parayı kolay görüyor maalesef.

Üniversiteden yeni çıkmış bir software developera kimse $100.000 civarı vermez.

Kusura bakmayın ama bu da doğru değil. Verirler çünkü. Bütün CS mezunları rahatça bu parayı alır demiyorum ama iyi bir üniversiteden mezun, CV'sini doldurmuş, staj yapmış yeni mezun bu paraları (konu sahibinin kafası karışmasın, yıllık) alır. Daha fazlasını da alabilir. 40-50 bin yanında ciddi RSU yoksa veya çok büyüme ihtimali olan ve hisse veren bir startup değilse üniversitede dersten derse gitmekten azıcık daha fazla şey yapan yazılım mühendisini o paraya çalıştırmak çok zor. Zaten herkesin CS bölümüne akmasının sebebi bu, para var. Hiçbir yeni CS mezunu pu paraları kabul etmez, piyasada da mantıklı olan işler en kötü 60 binlerden başlıyor zaten. Hele 40 bin şaka gibi. Sadece çok ucuza eleman kapmaya çalışan, piyasayı bilmeyen ya da bilmeyen mezunları kandırmaya çalışan şirketler böyle bir para önerir. Ya da bahsettiğimiz roller farklı.

Hocam losencilisda
😂🤣🤣🤣Losencilis değil o Los Angeles.

Para için yazılımcı olmayın bu işi severek değer gösterek yapmazsanız ne kadar gelişirsiniz sorgulanır bir de 200-300k dolar çok zor hatta imkansız daha küçük hayaller kurun.

Daha Los Angeles yazmayı bilmiyor ama oraya gidip aylık 300 bin dolara çalışacakmış. Anca CEO alıyordur o maaşı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı