Yazılımcı olmak için liseden çalışmaya başlamak gerekir mi?

Daha fazla  
Selamlar, şu an lise 2'ye gidiyorum. İleride yazılım üzerine bir kariyer yapmak istiyorum şu anda dilleri öğrenmeye başlamak, GitHub projelerine vs. katılmam gerekli mi yoksa sadece ders çalışıp üniversite başlangıcında başlarsam da olur mu?

Liseden bir hakimiyetinin olması iyi olur. Çok da abartmadan programlama temelleri öğrenebilirsin. Bütün dilleri öğreneyim diye düşünme bir tane seçip onun üzerinden ilerleyebilirsin örneğin C.

Şu an 2. sınıftasın bu sene biraz yoğunlaşabilirsin. Fakat 11 ve 12'ye geçince biraz azaltıp üniversite sınavına yoğunlaşman daha iyi olur.

Liseden bir hakimiyetinin olması iyi olur. Çok da abartmadan programlama temelleri öğrenebilirsin. Bütün dilleri öğreneyim diye düşünme bir tane seçip onun üzerinden ilerleyebilirsin örneğin C.

Şu an 2. sınıftasın bu sene biraz yoğunlaşabilirsin. Fakat 11 ve 12'ye geçince biraz azaltıp üniversite sınavına yoğunlaşman daha iyi olur.

Yapay zeka alanında kariyer inşa etmek istiyorum onun için nasıl bir yol izlemem gerek?

Yapay zeka alanında kariyer inşa etmek istiyorum onun için nasıl bir yol izlemem gerek?
Her şeyden önce temel programlama mantığına sahip olman gerek. Yapay zeka biraz matematik gerektirir. Üniversite dönemlerinde alacağın Lineer Cebir gibi dersler fikir verecektir. Şu an için dediğim gibi programlama temellerinden başlaman yeterli olacaktır.

Her şeyden önce temel programlama mantığına sahip olman gerek. Yapay zeka biraz matematik gerektirir. Üniversite dönemlerinde alacağın lineer cebir gibi dersler fikir verecektir. Şu an için dediğim gibi programlama temellerinden başlaman yeterli olacaktır.

Hocam son bir sorum daha olacak.
Şimdi ben kendimi iyice geliştirsem iyi bir üniversitede iyi bir dereceyle mezun olsam, ekip kurup projeler yapsam-katılsam, dil öğrensem yurt dışına özellikle Amerika'ya gitme şansım olur mu?

Hocam son bir sorum daha olacak.
Şimdi ben kendimi iyice geliştirsem iyi bir üniversitede iyi bir dereceyle mezun olsam, ekip kurup projeler yapsam-katılsam, dil öğrensem yurt dışına özellikle Amerika'ya gitme şansım olur mu?

Arkadaşın dediği gibi bunu yapanlar var fakat kolay değil. Artık firmalar yurt dışından çalışan getirme eforuna girmiyor. Pandemi döneminde meslek balon gibi şiştiği için şu an hep birlikte bunun sonuçlarına katlanıyoruz. Fakat olmaz değil hedefin oysa mutlaka bir şekilde olur diye düşünüyorum. En önemlisi İngilizce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı