Yazılımcı olmak

"Tester" dediğimiz sınıf o işi yapmasına karşın, nasıl düzeltebileceği ile ilgili bilgiye de sahip oluyor genelde.
Heh en azından öyle düşünseler yeter. Ama onlar daha oyun yapımı sürecinde öyle bir grubun oyunu denediğini bilmiyorlar.

İyi bir üni kazan o zamana kadar boş zamanlarında algoritma, ardunio veya yazılım dillerini öğrenebilirsiniz. Yazılım dili olarak önerim C# hem web, hem PC, hem de mobil alanlarda kullanılabilir. Ama eğer iyi bir üni kazanamazsan işin zor iyi üni kazan ve orada da aktif ol. Üniversitenin dersi İngilizce anlatıp anlatmadığından tut bulunduğu şehire kadar ve akademisyenler inin cvlerine kadar her şeyi araştır. Büyük şehirde oku ki ufkun açılsın, İngilizce eğitim veren bir üni de oku ki dilin gelişsin, akademisyenleri direk PC mühendisliği mezunu olan ünileti kazan ki dersine yazılım veya farklı teknoloji alanından mezun bir akademisyen değil bulunduğun bölüme en uygun akademisyenler girsin. Bilgisayar kavramlarının üniversite tercih videolarını izleyebilirsin İyi dersler.
Haklı.

Meraklı olup araştırmak yeter. Bu tür bilgileri genel olarak seçmeli derste alırsın ama çoğu hocanın da bilgisinin yetersiz olduğunu gördüm.

peki bu konuda bilgimin gelişmesi için elektrik elektronik mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi okumam gerekir ya da makine mühendisliği mi daha çok işime yarar. Ben sadece bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorum çünkü.

"Tester" dediğimiz sınıf o işi yapmasına karşın, nasıl düzeltebileceği ile ilgili bilgiye de sahip oluyor genelde.

Sektörde çalışmıyorsun sanırım dostum sen. QA dedikleri adamlar ayaklarını masaya uzatıp arka planda ne oluyor hiç bilmeden "bu olmamış", "bunu da yapamamışsınız", "bu uygulama ne böyle hiç bir şey analizdeki gibi değil" gibi cümlelerle sadece insanların moralini bozan varlıklar. Ya da söylediğimi yanlış anlamayacaksan sen de senin söylediğine göre bir "Tester"sın.

Oyun sektöründe değil de, gömülü yazılım üzerine çalışıyorum. Egoları büyük adamlar yok bizde. Herkesin kapasitesi belli, yapabileceği iş belli. Aşağılama işleri daha kötüye sürükler sadece, grup olarak farkında olduğumuz bir durum.

Maalesef ülkemizde çok zor iş imkanı bundan 30 40 sene sonrası için uygun meslek.

Artık hepsi birbirinin içine girmeye başladı desem yeridir. O yüzden bu konuda ne tavsiye versem yanlış olabilir.

Makineyi sal, büyük oranda alakasız. Elektronik mühendisliği senin için daha uygun olabilir. Kontrol de olabilir. Elektronik, kontrol ve bilgisayar mühendisliklerini araştır. Ancak ülkemizde çok fazla var, dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…