Yazılımcı olmak

ı love you

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
1.242
Çözümler
4
Ben 8. sınıfım. İleride iş imkanının fazla olduğunu ve böyle teknolojik işlere meraklı olduğum için yazılımcı olmak istiyorum. Ben mesleğe sahip olmak için 8. sınıftan itibaren neler yapmalıyım, sırasıyla anlatır mısınız? Ama lütfen ya yazılımcı bir kişi veya bu işleri bilen bir kişi yazarsa sevinirim. Bilgisayar mühendisi ile yazılımcı arasında ne fark var? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Derslerine çalış ve iyi bir üniversite kazan. Zaten üniversiteye geldiğinde gerekli şeyleri öğreneceksin. Ayrıca yabancı dilini de geliştir.

Bu yaşta Arduino yapabilirsin. Algoritma ve programlama mantığını öğrenirsin, hem de yazdığın kodu çalıştırmak için hazır platform olur.
Bilgisayar mühendisi ile yazılımcı arasında ne fark var? Şimdiden teşekkür ederim.

Türkiye şartlarında aynı şeyler aslında. Bilgisayar işin donanım kısmına biraz daha giriyor, ancak bunu bilgisayar parçası olarak algılama. İşte işlemci mimarileri, gömülü sistem/yazılımlar, mikro kodlar falan. Yazılımcı olmak istersen ikisi de işe yarar, ancak iyi üniversitelerin gözde bölümü Bilgisayar Mühendisliği'dir
 
Zaten sırf o yüzden 4 senedir ingilizce kursuna gidiyorum. Birde sosyal bilimler lisesini istiyorum. Yabancı dil için.
Sosyal bilimler lisesine gidersen bilgisayar mühendisliğini kazanma ihtimalin düşer bayağı. 4 yıldır gerçekten İngilizceyi güzelce öğrendiysen gayet iyi durumdadır. Müsait bir zamanda YDS'ye girip durumuna bak, gerçekten durumunu göstermese bile en azından ipucu verecektir.
 
Derslerine odaklan ve Türkiye de bulunan en gözde mühendislik okullarına git, belki yurt dışına da gidebilirsin gerçi belli olmaz ama şu an tek hedefin en iyi üniversiteyi kazanmak olsun. Mühendis veya yazılımcı olmak sadece programlama bilmek değildir, mühendislik disiplinini de alman gerekli.
 
Bilgisayar Mühendisleri yazılımcılara göre daha çok donanımla ilgileniyorlar. Yazılım için ücretsiz olarak BTK akademi ya da ücretli olarak Udemy kurslarına bakabilirsin. Temelin olması önemli. Yazılım dillerinin geneli İngilizce olduğu için İngilizceye önem ver. Ama derslerini aksatma. Ne yazık ki ülkemizde yazılımcıların bilgisayar mühendislerinin iş bulması zor olduğu beyin göçünün en çok olduğu bölümlerden birisi. Yazılım Mühendisliği için teknolojiyle değil daha çok programlama ile ilgili olmalısın. Teknoloji genelde donanım ağırlıklı olduğu için bilgisayar mühendisliğine kayıyor biraz.
Yanlış anlaşılmasın. Yazılım da teknoloji için gerekli ama daha çok bilgisayar mühendisliği konusu.
Yazılım daha çok teknolojinin arka planını oluşturuyor. Gençler genelde teknolojiye meraklıyım diye yazılımcı olmaya karar veriyor. Aslında meraklı oldukları ve gördükleri kısım yazılım değil donanım kısmı. Buna iyi karar vermek gerekiyor.
 
Gençler genelde teknolojiye meraklıyım diye yazılımcı olmaya karar veriyor. Aslında meraklı oldukları ve gördükleri kısım yazılım değil donanım kısmı
Bende zaten onu vurgulamak için teknolojiye meraklıyım dedim. Bizim okulda yada okulda ne dersen artık. Çocuklar sırf oyun oynamayı sevitor diye yazılımcı olacağım diyorlar.
 
Bulunduğun şehirde eğer varsa deneyap teknoloji atölyelerinin sınavına girmeyi dene. Temel mühendislik ile başlatıp üniversite-1 seviyesinde programcılığa kadar eğitim veriyorlar ve tamamen ücretsiz. Aldığın sertifikalar da MEB ve TÜBİTAK onaylı oluyor.
Buradan biraz daha bilgi alabilirsin.
 

Geri
Yukarı