Yazılımcı olmak

İyi bir üni kazan o zamana kadar boş zamanlarında algoritma, ardunio veya yazılım dillerini öğrenebilirsiniz. Yazılım dili olarak önerim C# hem web, hem PC, hem de mobil alanlarda kullanılabilir. Ama eğer iyi bir üni kazanamazsan işin zor iyi üni kazan ve orada da aktif ol. Üniversitenin dersi İngilizce anlatıp anlatmadığından tut bulunduğu şehire kadar ve akademisyenler inin cvlerine kadar her şeyi araştır. Büyük şehirde oku ki ufkun açılsın, İngilizce eğitim veren bir üni de oku ki dilin gelişsin, akademisyenleri direk PC mühendisliği mezunu olan ünileti kazan ki dersine yazılım veya farklı teknoloji alanından mezun bir akademisyen değil bulunduğun bölüme en uygun akademisyenler girsin. Bilgisayar kavramlarının üniversite tercih videolarını izleyebilirsin :) İyi dersler.
Valla önceki postları okudum çok iç açıcı bir cevabı yok kimsenin. 13 yaşında yazılıma giriş yapmış biri olarak sana bir kaç tavsiye verebilirim. Bu iş kesinlikle okulda öğrenilmiyor ve tamamen senin yeteneğine bakıyor. Okul sana sadece bir şeylerin temelini verebilir C# temeli, Java temeli bir miktar HTML/CSS vb. gibi şeyler. Yazılım Mühendisliği olsun Bilgisayar Mühendisliği olsun. Mezun olduğunda 1.sınıf yazılımcıyım diyemeyeceksin kendine. Biraz negatif konuşmuş olabilirim okul konusunda ama ben bu şekilde ilerledim. İlk başta neye ilgin olduğunu bul. Hangi platformda çalışmak istediğini. Backend ile mi uğraşmak istiyorsun Client tarafıyla mı? Bir şeylerin Design Pattern'inde uzman mı olmak istiyorsun yoksa o pattern'e uyan veriyi tasarlayan kişi mi olmak istiyorsun? Mümkün olduğunda Python, Java, .NET, .NET core, Swift vb. yazılım dillerini yüzeysel olarak incele. İlk başta karar vermen gereken hangi platformda uzman olacağın. Daha sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Bir oyun yapma işi öyle sanıldığı gibi kolay değil. İstesen Unity ya da UE4 ile ilgili bir kaç kursu paylaşayım adamların günlerce çalıştıkları oyunlar üzerinde aslında ne kadar amatör bir şey çıktığını görebilirsin. Sakın ben oyun yapacağım CoD gibi olacak vs. gibi yanlış bir düşünceye kapılma. İlk önce ne yapmak istediğine karar ver.
Haklı.
 
Meraklı olup araştırmak yeter. Bu tür bilgileri genel olarak seçmeli derste alırsın ama çoğu hocanın da bilgisinin yetersiz olduğunu gördüm.

Bilgisayar Mühendisliği Türkiye'de yazılıma daha çok kaydı son 7-8 sene içinde, ders içeriklerine bakarsanız eğer anlarsınız, Donanıma meraklı iseniz Makine Mühendisliği okumanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
peki bu konuda bilgimin gelişmesi için elektrik elektronik mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi okumam gerekir ya da makine mühendisliği mi daha çok işime yarar. Ben sadece bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorum çünkü.
 
"Tester" dediğimiz sınıf o işi yapmasına karşın, nasıl düzeltebileceği ile ilgili bilgiye de sahip oluyor genelde.

Sektörde çalışmıyorsun sanırım dostum sen. QA dedikleri adamlar ayaklarını masaya uzatıp arka planda ne oluyor hiç bilmeden "bu olmamış", "bunu da yapamamışsınız", "bu uygulama ne böyle hiç bir şey analizdeki gibi değil" gibi cümlelerle sadece insanların moralini bozan varlıklar. Ya da söylediğimi yanlış anlamayacaksan sen de senin söylediğine göre bir "Tester"sın.
 
Sektörde çalışmıyorsun sanırım dostum sen. QA dedikleri adamlar ayaklarını masaya uzatıp arka planda ne oluyor hiç bilmeden "bu olmamış", "bunu da yapamamışsınız", "bu uygulama ne böyle hiç bir şey analizdeki gibi değil" gibi cümlelerle sadece insanların moralini bozan varlıklar.
Oyun sektöründe değil de, gömülü yazılım üzerine çalışıyorum. Egoları büyük adamlar yok bizde. Herkesin kapasitesi belli, yapabileceği iş belli. Aşağılama işleri daha kötüye sürükler sadece, grup olarak farkında olduğumuz bir durum.
 
Ben 8. sınıfım. İleri de iş imkanının fazla olduğunu ve böyle teknolojik işlere meraklı olduğum için yazılımcı olmak istiyorum. Ben mesleğe sahip olmak için 8. sınıftan itibaren neler yapmalıyım, sırasıyla anlatır mısınız? Ama lütfen ya yazılımcı bir kişi veya bu işleri bilen bir kişi yazarsa sevinirim. Bilgisayar mühendisi ile yazılımcı arasında ne fark var? Şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef ülkemizde çok zor iş imkanı bundan 30 40 sene sonrası için uygun meslek.
 
Peki bu konuda bilgimin gelişmesi için elektrik elektronik mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi okumam gerekir ya da makine mühendisliği mi daha çok işime yarar. Ben sadece bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorum çünkü.

Artık hepsi birbirinin içine girmeye başladı desem yeridir. O yüzden bu konuda ne tavsiye versem yanlış olabilir.
 
peki bu konuda bilgimin gelişmesi için elektrik elektronik mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi okumam gerekir ya da makine mühendisliği mi daha çok işime yarar. Ben sadece bilgisayar parçalarıyla ilgileniyorum çünkü.
Makineyi sal, büyük oranda alakasız. Elektronik mühendisliği senin için daha uygun olabilir. Kontrol de olabilir. Elektronik, kontrol ve bilgisayar mühendisliklerini araştır. Ancak ülkemizde çok fazla var, dikkat et.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı