Yazılımcı vs. Yazılım Mühendisi

Hocam video izleyip dersten geçmiş iseniz iyi bir üniversiteden mezun olmamışsınızdır.
Bilgeadam'dan da kurs alıp iyi bir yazılımcı olan tanımıyorum yada udemy'den.
E hocam peki yazılımcı nasıl oluyor insanlar söyler misin cidden merak ettim? Hiç bir online kaynak yok kursa gitmek yok vs. Yani ben üniversite okudum orada gösterilen yazılımlarla yetinseydim şimdi neredeyse hiç bir şey bilmiyor olacaktım.
Ayrıca İnan bana video izleyip vs kursa gidip iyi yerlere gelmiş çok insan var. İlk sayfaki mesajımda söyledim işte gözümle görmesem belki bende inanmazdım ama adam İsveç’e gitti senyör olarak ve 2010’a kadar tekstil işçisi olarak çalışmış birisi bu. Sonra Bilge adama gidiyor vs vs. Yani örnekleri çok var.
 
Arkadaşlar çok kızıyorum konu dışı konuşuyorsunuz ve istediğim cevapları alamıyorum
Hocam ders içeriğini inceledim. Bu bölüm önlisans yani ders içeriği olarak akademik içerik olarak mühendislikten geride kalıyor tabi ki doğal olarak. Ama gel gelelim object oriented derslerinin olması algoritma derslerinin olması yazılımcı altyapısını almanızı sağlar.
Yazılım demek kendini geliştirmek demek hocam bunu unutma asla. Burayı okuduktan sonra DGS sınavı ile bölümünde izin veriyorsa mühendisliğe geçiş yapabilirsin.
 
@JanerKabardey yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yönetim-bilişim sistemleri, matematik mühendisliği gibi bölümlerden alacağınız diplomalar arasında pek fark yoktur, çoğu zaman hepsi aynı şekilde kabul görür. Ders programlarında alacağınız bazı farklı dersler önemli tabi ki.

Bu bölümlerden mezun olup yazılıma atılan birisiyle üniversite okumadan yazılıma atılan kişi arasında çok fark vardır. Fakat iki kişi de yeterli çabayı gösterirse amacına ulaşabilir.
 
Hiçbir farkı yok diyebilirim. Kendinizi çok çok iyi geliştirirseniz belki bir yazılım mühendisinden daha başarılı olabilirsiniz. Bazı şirketler maalesef tecrübeye ve bilgi yerine sadece kağıt parçasına (diploma) baktığı için 2 yıllıkta olsa üniversite okumanızı tavsiye ederim. He bu ara okuldan yazılım öğrenemezsiniz sadece yol gösterirler o kadar. Aksi takdirde diplomalı işsiz olursunuz benden demesi.
 
Söyledikleriniz hepsi ezbere laflar benim okuduğum okulda yok gösterme falan yok proflar bildiğin öğretiyor canımız çıkıyor öğrenene kadar. Ben hiçbir şekilde alaylı bir yazılımcının iyi bir okuldan çıkmış yazılımcıyı geçebileceğini sanmıyorum.
 
Söyledikleriniz hepsi ezbere laflar benim okuduğum okulda yok gösterme falan yok proflar bildiğin öğretiyor canımız çıkıyor öğrenene kadar. Ben hiçbir şekilde alaylı bir yazılımcının iyi bir okuldan çıkmış yazılımcıyı geçebileceğini sanmıyorum.

Dersle ve konuyla alakası olmayan birisinin yazılımda başarılı olması imkansız. Yazılıma ilgisi olmayan bir yazılım mühendisliği öğrencisinin pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Alaylı yazılımcı ise işini severek yapıyorsa dediğim öğrenciler veya mezunlardan kat kat daha başarılı olabilirler. Tabi işini severek yapan yazılım mühendislerini geçemezler o yönden haklısınız.
 
arkadaşlar amacım bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans yapmak olacak, yurt dışında onun için Türkiye de okuyacağım üniversitenin pek bir önemi yok benim için. Amerikada Master yapıcam.
 
arkadaşlar amacım bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans yapmak olacak, yurt dışında onun için Türkiye de okuyacağım üniversitenin pek bir önemi yok benim için. Amerikada Master yapıcam
Yüksek lisans için tabi ki üniversite okumalısınız. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı