Yazılımcıların her sene kendini yenilemesi zor mudur?

Hocam yenileme derken nasıl bir yenilemeden bahsediyorsunuz? Zaten her gün kendinize bir şey katmazsanız yazılım konusunda bir şeyler öğrenmezseniz iyi bir yazılımcı olamazsınız.
 
Zaman periyodu yoktur efenim.
Belirli aralıklarla yenilikler takip edilir veya dillerin platformlarına mail üyeliği alınır.
Relase Notes adı altında okumalar yapılabilir.
Ek olarak Medium dan da okumalar yapılabilir.
Memur kafasıya yazılımcı olunmaz ki. :)
 
Bence zor bir iş. Yazılım anlamında o kadar çok şey gelişiyor ki bunların tamamını takip edemezsiniz. Diller sürekli gelişiyor.
 
Yazılımı çok iyi öğrenene kadar yane ne nasıl çalışıyor bunları anlayana kadar zor gelebilir ama güncel teknolojileri iyi bir şekilde anlamaya ve kullanmaya başladığında üstüne çıkan yenilikleri takip etmek zor değil aksine eğlenceli ve faydalıdır. Örneğin js gelişimini takip edersen her yıl birkaç yenilik çıktığını görürsün ve bunların hepsini okumak ve anlamak max 1 saatini alır.
Genelikle yenilikler nedir? Ya bir işlemi sana daha kolay ve daha hızlı yapmaya yönelik bir takım güncellemeler gelmiştir yada daha önce yapamadığın bir şeyi yapmaya yönelik eklentiler vardır dolayısıyla buna bir yük olarak bakmayacaksın. Bu yenilikleri takip etmek zorunda değilsin tabi ama emin ol belirli aralıklarda harcayacağın 10-15dk lık makaleler hem daha kolay çalışmanı sağlayacak hemde sana çok daha iyi bir iş imkanı önünde yol açacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı