Yazılımcılık için küçük yaştan temel atmak

can22

Hectopat
Arkadaşlar yaşım 13 bu sene 8. sınıfa geçtim. İlerde Yazılım Mühendisi olmayı düşünüyorum ve şimdiden de ilerisi için temelleri atmaya başlamak istiyorum. Sizce Udemy'den kurs alsam veya gördüğüm güzel birkaç kitap alsam yararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim üniversitede zamanın olacak lisede zamanın olacak diyenlere aldırış etme. Bir yandan mutlaka yazılıma başla. 10 yaşından beri yazılım ile uğraşan arkadaşım var. Şuanda 21 yaşında ve yazdığı projeleri sadece görmen lazım :) Bu arada o arkadaş 1 sene çalışma ile bilgisayar mühendisliği kazandı. Yani üniversite sınavını çok büyütme gözünde.

Python öğrenebilirsin başlangıç için. Zaten Python lise birde "bilişim" dersinde işleniyor.
Bizim sınıfta herkes "bilişim" dersinde kodlama "öğrenemediği" için düşük almıştı (ben ve bir kaç kişi hariç).

Bu arada C# için Visual Studio lazım olacak ve o baya karmaşık ben bile anla(ya)madım.
C#'ı sadece Unity ile oyun geliştirecek isen seç.

Robot gibi şeyler yapmak istiyorsan Arduino alabilirsin.
Tek sorunu parça alman gerek onun dışında gayet güzel.

Kaynak içinse zaten diğerleri de söylemiş Youtube'dan video izleyebilirsin (veya forumlar var).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı