Yazılımcılık mesleği bitecek mi?

misantropi

Centipat
Yer
Ankara, Çankaya
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Arkadaşlar dün de benzeri bir konu açtım, tercihlerin bitimine az kaldı yazmak istiyorum fakat çocukluktan beri yazılım aklımdaydı fakat NVIDIA CEO'su bile "bu işi öğrenmeyin yapay zeka yapacak" lafını duyunca şüphe uyanıyor işsiz kalacağım hakkında. Dün iş ilanlarına baktım hepsi en az 2 yıllık tecrübe istiyor 5 10 tane buldum tecrübesiz onlarda da +100 başvuran vardı onların arasından bir kişi piyango gibi. Sağlık sektörü düşünüyorum onu da ameliyatları bile robotlarla yapıyorlar. Ne okuyacağamı şaştım, düşünmekten beynim ağrıyor artık.

Maalesef bitemez çünkü o yapay zekanın daha da gelişmesi için bir yazılımcıya ihtiyaç var ve yazılımcı olmazsa teknoloji ilerlemez ve durduğu yerde kalır bu nedenle yazılımcı mesleği bitmez.

Ben kolay kolay bitebileceğini düşünmüyorum, gbt 4.0a basit Java Scriptleri'ni bile hatalı oluşturuyor, tabii ki bu mesleğe duyulan insan sayısı azalabilir zaman geçtikçe mesela 1M kişi çalışıyorsa yapay zeka 500bin kişinin işini yapabilir ama diğer 500bin yine çalışmaya devam eder, arkadaşın da dediği gibi yazılımcılıktan önce bitecek çok meslek var.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, biraz daha baktım puanım çok değil zaten. Belki bir umut kıyı da köşede bir yere yerleşirim diyordum. Bir tek "Şırnak Üniversitesi" bilgisayar mühendisliği. geliyor onda da hem çok uzak buraya, hem yol parası var, hem de yurt parası var. Ayrıca korkuyorum mayına basarım diye. Çalıştığım halde sayısaldan 305 yaptım. Diyorum en kötü bekçi olurum ya da uzman çavuş olurum. Kafam çok karışık vallahi.

Ben kolay kolay bitebileceğini düşünmüyorum, gbt 4.0a basit Java Scriptleri'ni bile hatalı oluşturuyor, tabii ki bu mesleğe duyulan insan sayısı azalabilir zaman geçtikçe mesela 1M kişi çalışıyorsa yapay zeka 500bin kişinin işini yapabilir ama diğer 500bin yine çalışmaya devam eder, arkadaşın da dediği gibi yazılımcılıktan önce bitecek çok meslek var.

Maalesef bitemez çünkü o yapay zekanın daha da gelişmesi için bir yazılımcıya ihtiyaç var ve yazılımcı olmazsa teknoloji ilerlemez ve durduğu yerde kalır bu nedenle yazılımcı mesleği bitmez.

Yazılımdan önce bitecek bir ton meslek var. En azından yakın zamanda bitmeyecek.

Yapay zekayı üretenler zaten yazılım üzerine çalışıyor neden kendilerini işsiz yapsınlar?

Öneriler için teşekkürler :(

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, biraz daha baktım puanım çok değil zaten. Belki bir umut kıyı da köşede bir yere yerleşirim diyordum. Bir tek "Şırnak Üniversitesi" bilgisayar mühendisliği. geliyor onda da hem çok uzak buraya, hem yol parası var, hem de yurt parası var. Ayrıca korkuyorum mayına basarım diye. Çalıştığım halde sayısaldan 305 yaptım. Diyorum en kötü bekçi olurum ya da uzman çavuş olurum. Kafam çok karışık vallahi.

Öneriler için teşekkürler :(

MİT sınavlarına girmeye çalış kanka kurallarını tam hatırlamıyorum da bir araştır derim

Hayatın her alanı yapay zeka yardımı ile ilerlese bile yazılım asla bitmeyecek bir şey çünkü bunlarda oluşan aksaklıkları ve kontrolünü sağlayacak meslek grubu yine yazılım ama iş bulma konusunda sıkıntılar yaşanabilir ilerleyen süreçlerde fakat şu anlık pek bir sorun gözükmüyor.

Eve girebilmen için cihaza tuttuğun çipte bile içinde yazılım var. Yapay zeka falan bunları kafana takma hiç obsesif krizleri geçirmene gerek yok. Kolay kolay bitecek bir meslek dalı değil. Hatta benim gözümde hiç bitecek bir dal değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı