Yazılımda Hangi Alan Seçilmeli?

Merhaba, ben de nacizane fikrimi ekleyeyim. Python algoritma öğrenmek için harika bir dildir, zira ilk öğrenmeniz gereken şey algoritmadır. Programlama öğrenirken en temel alıştırmalar, mesela 3 tane sayıdan hangisi en büyük onu bulmak ya da klavyeden input alıp da temel matematik işlemi yaptırmak vb. şeyler için bu dil iyi bir seçim olacaktır. Pek çok bilgisayar mühendisliği bölümü algoritmaya giriş dersi için bu dili seçmiştir.

Algoritmayı öğrendikten sonra hangi dile geçerseniz geçin (ya da pythonda kalıp o dilin uzmanı olun) o dilin kurallarını, gücünü zayıf yönünü, yapabileceklerini vb. öğrenirsiniz. Dediğim örneklerdeki basit şeyleri öğrenip programlamaya giriş yapmak için ram kullanımı, pointer, class nedir, veri tipi nedir vesaire bilmenize gerek yok.

Biz niye kodumuzu main class diye bir şeyin içine yazıyoruz, static ne demek, access modifier ne demek vb. bunlar ilk aşamada kafanızda soru işareti oluşturmamalı, temeli öğrendikten sonra öğrenirsiniz. İlk günden array nedir, döngü nedir, struct nedir onları da öğrenmeyeceksiniz, ama zamanı gelince öğreneceksiniz.

Not: Ben Quickbasic diye bir dille başlamıştım (20 sene önce) bu dil pek bir işlevi, özelliği olmayan antika bir dildir ama programlama öğrenmek için basit ve harika bir dildir. Sonra C# a geçtik, sonrasında da diğer dillere, hiç de zorlanmadım, sizin de zorlanmayacağınızı tahmin ediyorum.
O zaman önceliğimiz algoritmaya giriş derslerine bakmak öyle mi hocam?

O zaman önceliğimiz algoritmaya giriş derslerine bakmak öyle mi hocam?
Ders/kurs içerikleri hakkında çok bilgim yok ama python ya da herhangi bir dille temel algoritma öğrenmen lazım. Bir yandan (paralelinde diyeyim) bilgisayar hakkındaki diğer şeyleri öğrenmen lazım, o da temelden başlayacak, anakart nedir, network nedir, işlemci nasıl çalışır vb. temelini öğrenmen lazım. Yeterince öğrenirsen ve merak uyandırırsa devam edersin.

Ders/kurs içerikleri hakkında çok bilgim yok ama Python'ya da herhangi bir dille temel algoritma öğrenmen lazım. Bir yandan (paralelinde diyeyim) bilgisayar hakkındaki diğer şeyleri öğrenmen lazım, o da temelden başlayacak, anakart nedir, network nedir, işlemci nasıl çalışır vb. temelini öğrenmen lazım. Yeterince öğrenirsen ve merak uyandırırsa devam edersin.

Hocam BTK Akademi'deki kurs C# ile algoritma ve programlama anlatıyor. İlla Python olmak zorunda değil değil mi? Bir de yazdığınız şeyleri soru soru aratıp bulup öğrenmek mi lazım?

Hocam BTK Akademi'deki kurs C# ile algoritma ve programlama anlatıyor. İlla Python olmak zorunda değil değil mi? Bir de yazdığınız şeyleri soru soru aratıp bulup öğrenmek mi lazım?
Değil. Python yazmak, pseudo kod yazmaya benziyor diye algoritma da tercih ediliyor. Yoksa başka bi özel sebebi yok. Python'ın syntaxı İngilizce cümleler. C#'ta da öğrenebilirsin.

Konuya müsait olmadığımdan ötürü pek bakamamıştım, şimdi bakabilme fırsatım oldu. Herkesin naçizane fikirleri için müteşekkirim. Açıkçası Python'dan ziyade C veya Java gibi dillerle başlamak gibi bir düşüncem vardı lakin beni yazılıma daha çok kazandırır ve motivasyonumu yüksek tutar diye Python'dan başlamak istemiştim. Zira yazılımda motivasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anlık biraz Python'dan ilerledikten sonra ilerlemek istediğim yöne göre C veya Java'ya yönelmeyi düşünüyorum. Şanslıyım ki etrafımda C ve Java dilleri bilen, iyi şirketlerde çalışan yüz yüze görüşebileceğim abilerim var :D

hocam ne yaparsanız yapın backend developer olmak her zaman işinize yarar. Az çok website geliştirmeyi de bilmeniz lazım yaptığınız çoğu uygulama çoğu sistem için websiteler yapmanız gerekecek. Oyun olur server olur ne olursa olsun mutlaka website baglamaniz gerekir. O yüzden ilk olarak Web geliştirme öğrendikten sonra backend development kısmında biraz daha ilerledikten sonra istediğin alana yönelebilirsin. Tavsiyem Web geliştirme öğrendikten sonra server işlemlerine falan giriş. Bir ev sunucusu kur k8s öğren docker öğren type 1 hypervisor öğren sonra zaten işine yaradıkça ne yapmak istediğini anlarsın.

Her konuya yazıyorum. Yazılıma bir dil ile başlamayın.

Dil öğrenmeden önce "bilgisayar nasıl çalışır, donanımlar nasıl haberleşir, işlemci kodları nasıl işler, algoritma mantığı nedir, yazılımın amacı nedir" gibi temel kavramlar ile başlayın.

Direkt olarak eksik temelle bir dile başlarsanız bir gün gelir takılır kalırsınız. O yüzden temel kavramlar ile başlayın.

Ardından hangi alanda geliştirme yapmak istiyorsanız (web, masaüstü, mobil vb.) O alanın gerektirdiği dilleri öğrenin.

Bu kavramları nereden araştırmalı? Örneğin haberleşme mantığını nereden öğrenmeli? Nereden çalışmalı?

Web kısmı çok mu kolay? Aynen hocam herkeste iş ilanlarında XenForo ile 10 yıl deneyimli olmak zorunlu diye şart koyuyor zaten :D

Öyle bir şey demedim XenForo kurar iken zaten öğreniyorsun dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı