Yazılımda hangi alana yönelmeliyim?

bekirberkepli

Picopat
Katılım
15 Şubat 2023
Mesajlar
140
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5600G
ASUS RTX 3060 12GB
ASUS B450M-DRAGON
kıngstone (16x2) GB (3200MHZ) RAM
650W PSU
500GB KIOXIA M.2 SSD
ALIENWARE AW2521HFA FAST IPS MONİTÖR
Cinsiyet
Erkek
Herkesin kendi tercihi olduğunu biliyoum fakat hiçbir fikrim olmadanda bir yol haritası çizmek istemiyorum.tecrübesi/Bilgisi olanlar en azında "şu alanın geleceği var, iyi bölüm diğerlerine göre rahat" gibi - ve + yönlerine göre objektif bir şey önerir misiniz?
 
Daha kolaylıktan veya daha zordan öte hangi sektörde iş yapmak istiyorsunuz bunu belirlemelisiniz. Web alanından gitmek istiyorsanız, HTML5 - CSS - JS - React vesaire gibi ilerlemelisiniz.

Programlar üretmek, özel yazılımlar yazmak için NET7 kütüphanesine bakmalısınız.
Önemli olan sektör bana göre.
 
Bende onu soruyorum. Dil olarak değil de hangi alanı seçmem mantıklı olur (web, uygulam geliştirme, oyun yazma, yapay zeka) gibi.
 
Bende yazılım istiyorum ve şu anda biraz da olsa öğrendim senin için önerim grafik tasarım veya web tasarıma yani JavaScript Python gibi dillere çalışabilirsin dediğim gibi bende çok anlamam ama öğrenmeye çalışıyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz.
 
Merhaba, şu alanın geleceği var bunun yok gibi bir yaklaşım yanlış bana göre. Önemli olan diğerleri arasından sıyrılabilmek. Yani bir yerden yapay zekanın geleceği çok parlak diye bir şey duyarsınız, Türkiye'de bu dal üzerine çok bir iş imkanı olmaz belki de iş bulamazsınız. Yurt dışına gitmek istersiniz, sizin sahip olduğunuz yetkinliğe sahip onbinlerce aday olduğu için bu alanda çalışamama durumu olabilir.

Bu yüzden ne yaparsanız yapın iyi öğrenmeye çalışın diyeyim. Okulunu okumuş olduğu halde işsiz bilgisayar mühendisleri mevcut, ilk başlayanlar asgari ücret civarına çalışıyor, daha sonrasında da nadir örnekler dışında yıllarca ortalama paralara çalışılıyor, yazılım öğrendim hayatım kurtuldu gibi bir şey söz konusu değil ülkemizde.
 
Forumları çok seviyorum ya, bildiğim şeyleri tekrar yazıyorlar :):):)
 
Herkesin kendi tercihi olduğunu biliyoum fakat hiçbir fikrim olmadanda bir yol haritası çizmek istemiyorum.tecrübesi/Bilgisi olanlar en azında "şu alanın geleceği var, iyi bölüm diğerlerine göre rahat" gibi - ve + yönlerine göre objektif bir şey önerir misiniz?
1. Yazılım öğrenmeyi niçin istiyorsunuz ? web/oyun/Gömülü sistem/Masa üstü yazılım/mobil yazılım ?
2.Hiç bir alanın sonsuza kadar geleceği olmaz o sizin kendinizi yetiştirmenize bağlı.
3.İyi bölümkötü bölüm rahat bölüm zor bölüm kişiden kişiye göre değişeceğinden yapmakistediğiniz şeyi planlayın.
4. web kısmında css/html/js ve ilgilihangi dili kullanacaksanız onunla ilgili algoritmaları çalışınız.
5.Bana sadece programlama yeterli olacak derseniz o dil in syntax ı ını ögrenip algoritma çalışınız.

En önemli konu ne yapmakistiyorsunuz ilk buna karar verin.
 
Ona karar veremiyorumda işte, artık zamanla bulurum bir şey.
 

Geri
Yukarı