PHP öldü ne demekHocam PHP başlayacağım. Ama her yerde PHP öldü diyorlar. Kendim odaklansam çok hızlı bir şkilde öğreneceğim ve projeler geliştireceğim ama sürekli şunu mu öğrensem falan diyorum.
Yok hocam.
Ben html ve css'i karıştırmıyorum. Hangi dile öncelik vermede kafam karışıyor.
React diyor nerdeyse hepsi hocam.Sorsana "Madem PHP öldü, alternatifi veya ardılı nedir?" diye insanlara.
Hocam PHP başlayacağım. Ama her yerde PHP öldü diyorlar. Kendim odaklansam çok hızlı bir şkilde öğreneceğim ve projeler geliştireceğim ama sürekli şunu mu öğrensem falan diyorum.
Yok hocam.
Ben HTML ve CSS'i karıştırmıyorum. Hangi dile öncelik vermede kafam karışıyor.
- HTML
- CSS
- PHP
- Backend Dili (Python vb.)
- MySQL
Bence doğrudan dil öğrenip tasarıma geçmeden önce ilk olarak güzel konseptler çıkarabilmek için tasarım dersi alın. Ardından Figma gibi platformlar ile temel tasarımlar yapın. İstediğiniz konsepte yaklaştıkça kendinizi hazır hissettiğinizde geçmeni öneririm. İlk olarak işin temeli olan HMTL'i öğren. Ardından CSS ile sitenin görünümünü verirsin. Javascript yardımıyla da interaktif hale getirirsin. En son da eğer bir sunucudan veri çekmen gerekirse PHP veya ona alternatif olabilecek web framework'ü olan bir dili öğren. Hiç PHP öğrenmeden de bir sayfa yapabilirsin. Ama site yapacaksan backend dil şart.İstediğim şey site yapabilmek. Güncel bir site yapabilmek. Sosyal paylaşım siteleri gibi.
Bunun için neye daha çok ağırlık vermeliyim?
CSS ile çok vakit geçirmem gerekli mi?
PHP öğrenmeli miyim?
Bunun gibi sorularla aklım çok karışıyor ve odaklanamıyorum yazdığım kodlara.
Önerileriniz, düşünceleriniz varsa okumak isterim.
Ben back-end'ci değilim, sadece kuru tavsiye verebilirim. Kafana uyan neyse onu seç.React diyor nerdeyse hepsi hocam.
Amacınız sadece 1 proje için dil öğrenmek ise vazgeçin derim. Sizin dediğiniz GTA 5 yapacağım tek başıma olur mu? Bunun Back-End'i var UI tasarımları var. Front-End'i var. Veri tabanı olayları var. Proje ise bunun reklamı da var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.