Yazılımda nasıl bir yol izlemeliyim?

PatatoTomato

Hectopat
Daha fazla  
Şu ana kadar Python öğrenmekteydim ancak çok çok çok alt seviyedeyim. If else ve while'lar falan onları öğrendim yani. Ama Python artık eski zevkini vermiyor, hevesim kaçtı. yazılıma olan ilgim aynı devam. Eğer kendimi Python'da biraz daha zorlarsam yazılıma olan ilgimi de kaybedeceğimi düşünüyorum. Fikirleriniz nelerdir? Hangi dili öğrenmeye çalışmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar Python öğrenmekteydim ancak çok çok çok alt seviyedeyim. If else ve While'lar falan onları öğrendim yani. Ama Python artık eski zevkini vermiyor, hevesim kaçtı. Yazılıma olan ilgim aynı devam. Eğer kendimi Python'da biraz daha zorlarsam yazılıma olan ilgimi de kaybedeceğimi düşünüyorum. Fikirleriniz nelerdir? Hangi dili öğrenmeye çalışmalıyım.

Bence biraz kendi yararına günlük hayatta kullanabileceğin uygulamaların kodlarını internetten bul ve onlar ile örnek yap hesap makinesi gibi olabilir. Ya da illaki başka dil diyorsan C# öğrenebilirsin C#'ta form uygulaması ile gayet güzel işler yapılabilir.

İnternette birçok kaynak var. Bu forumda milyonlarca kez insanlar bu soruyu sordu. Bir zahmet araştırsaydınız açmadan önce... Neyse, benim düşüncem Python' u eksik bırakmaman. Zaten başlamışsın işe, devamını getir. Daha sonra Java, C++ vb. yönelebilirsin. Ancak Python beni götürmüyor diyorsan farklı yöntemlerle öğrenmeyi deneyebilirsin. Projeler yap, video dışında kitap gibi materyallerle de çalış, insanlara sor.

Sıkıldıysan iş bitmiştir.
Yazılım da zaten sıkıcı.
Çocuklar için programlama diye google'de arat. Daha eğlenceli bir şeyler bulmaya bak. Programlama ile bilgisayarda oyun oynamak çok farklı şeyler. Biri eğlence, diğeri bildiğin iş.

Şu ana kadar Python öğrenmekteydim ancak çok çok çok alt seviyedeyim. If else ve While'lar falan onları öğrendim yani. Ama Python artık eski zevkini vermiyor, hevesim kaçtı. Yazılıma olan ilgim aynı devam. Eğer kendimi Python'da biraz daha zorlarsam yazılıma olan ilgimi de kaybedeceğimi düşünüyorum. Fikirleriniz nelerdir? Hangi dili öğrenmeye çalışmalıyım.

Bence algoritmayı yazılımın işleyişini öğrenin yazılım zordur kafa yakar bazen 1 hata için saatler verirsiniz ChatGPT bile bulamaz. Tam olarak önerim Python'u öğrenmenizdir en basit ve en kullanışlı dildir. Sizi diğer dilleri daha kolay öğrenmenize hazırlar.

@PatatoTomato surekli dilden dile atlama eger Python siktiysa baska bir dile gec ama dilden dile atlama konseptler hepsinde ayni ifler whileler belki yazilim size gore olmayanilir de.

Hayır hocam ben komutlarıdan sıkılmadım aslında sanırım bir icraat olmadığı için sıkılıyorum.

Bence algoritmayı yazılımın işleyişini öğrenin yazılım zordur kafa yakar bazen 1 hata için saatler verirsiniz ChatGPT bile bulamaz. Tam olarak önerim Python'u öğrenmenizdir en basit ve en kullanışlı dildir. Sizi diğer dilleri daha kolay öğrenmenize hazırlar.

Algoritmadan yana sıkıntım yok sağ olsun 5.sınıfta bilişim hocam bize Scratch üzerinden aşılamıştı bunu. Ondan sonra bende 7.sınıfa kadar devam ettirmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı