Yazılımda nasıl uzman olunur?

479980

Decapat
Arkadaşlar demin videoda izledim adam 6 videoda C++ ile şakır şakır programlama dili yaptı. Ben if elselere falan bakıyorum adam hayatta hiç görmediğim komutlar falan yazdı. O kişi gibi nasıl uzmanlaşırım? Udemy'de nesne yönelimli C++ ööğrenerek falan yapabilir miyim? önerdiğiniz kaynak falan var mı? Ne yapmak gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Bu büyü değil, bir anda inen bir yetenek değil. Azimle çalışacak, emek verip tecrübe kazanacaksın. Ondan sonra sen de öyle olabilirsin.

Daha yürümeden koşmaya çalışıyorsun. Bunu çoğu yeni başlayan yapıyor. Seviyenizi bilip o seviyeyi yükseltmeye uğraşın. Daha yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmayın. Çalışın ve bu sektörün ciddi emek ve zaman istediğini unutmayın. Her şey bir anda olsaydı şu anda elini sallasan developera çarpardı.

Projeler yap, projeleri incele, bu alanda olan insanlarla konuş, araştır. Boş durma yani.

Arkadaşlar demin videoda izledim adam 6 videoda C++ ile şakır şakır programlama dili yaptı. Ben if elselere falan bakıyorum adam hayatta hiç görmediğim komutlar falan yazdı. O kişi gibi nasıl uzmanlaşırım? Udemy'de nesne yönelimli C++ ööğrenerek falan yapabilir miyim? önerdiğiniz kaynak falan var mı? Ne yapmak gerekir?
Unutmaman gereken tek bir şey var; Her zaman bilmediğin şeyler karşına çıkacak olması.

Arkadaşlar demin videoda izledim adam 6 videoda C++ ile şakır şakır programlama dili yaptı. Ben if elselere falan bakıyorum adam hayatta hiç görmediğim komutlar falan yazdı. O kişi gibi nasıl uzmanlaşırım? Udemy'de nesne yönelimli C++ ööğrenerek falan yapabilir miyim? Önerdiğiniz kaynak falan var mı? Ne yapmak gerekir?

Tecrübeyle mesela internette çözümü olmayan hataları kendin bile çözebilirsin. Temelini videolardan al gerisini deneyerek öğren.

Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar her konumun altindaki yorumlari uygulamaya calisiyorum👍🥰
Tecrübeyle mesela internette çözümü olmayan hataları kendin bile çözebilirsin. Temelini videolardan al gerisini deneyerek öğren.
Unutmaman gereken tek bir şey var; Her zaman bilmediğin şeyler karşına çıkacak olması.
Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Bu büyü değil, bir anda inen bir yetenek değil. Azimle çalışacak, emek verip tecrübe kazanacaksın. Ondan sonra sen de öyle olabilirsin.

Daha yürümeden koşmaya çalışıyorsun. Bunu çoğu yeni başlayan yapıyor. Seviyenizi bilip o seviyeyi yükseltmeye uğraşın. Daha yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmayın. Çalışın ve bu sektörün ciddi emek ve zaman istediğini unutmayın. Her şey bir anda olsaydı şu anda elini sallasan developera çarpardı.

Projeler yap, projeleri incele, bu alanda olan insanlarla konuş, araştır. Boş durma yani.
Çalışarak, çok araştırarak, İngilizce öğrenip sonra yabancı yazılımla ilgili sitelerde dolaşarak.
Proje geliştirerek, hata çözerek, yıllarca emek vererek uzman olabilirsin. Bir kaç saatlik videolar ile olamazsın.
Ustalaşmak istediğin yazılım dilinin temelini alıp ve mantığını kavrayıp bol bol kendin program yazmalısın. O eğitimlerin çoğu senin temelini oluşturur, inşaatı sen tamamlarsın. Yazarak, yanlış yaparak öğrenirsin. Bol bol bir şeyler üretmeni öneririm.

Böyle büyük büyük laflar konuşanlara bakmayın siz. Yeterince çalışırsanız zamanla iyi ilerleme kaydedersiniz. Ben yıllardır hintli yazılımcılara ufak programlar yazdırıyorum. Bu adamların olduğu ortamın zorluğu sizin bulunduğunuz ortamın zorluğundan 10 kat fazladır. Siz sadece ben bu işi yeteri kadar istiyor muyum diye kendinize sorun ve başlayın. Şimdiden başarılar.

Udemy üzerinden video izleyerek, yazılım öğrenebileceğinizi gerçekten sanıyor musunuz? O tip kurslar sadece size temel attırır. İlerlemek tamamen sizin araştırma yetinize bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı