Yazılımsal olarak kamera iyileştirme

muhammed492

Hectopat
1-Ben videolarımı telefonumdan UHD olarak çekiyorum. Düşük ışıkta videoda karıncalanma sorunu oluyor. Biliyorum bu ISO ile alakalı. Eğer telefonda video çekerken görüntünün karanlık olmasını göze almak kaydıyla ISO'yu sabit tutabilseydik bu sorun yarı yarıya çözülürdü. Ben bu sorunu yazılımsal olarak hangi programla çözebilirim?

2-OIS desteği mevcut ama kesinlikle yeterli gelmiyor. Bir film çekmek istersem çok dikkatli telefonu tutmamın yanı sıra Google fotoğraflar uygulamasındaki sabitle özelliğiyle halledebiliyorum ancak orijinalliği bozuyor ve oda yeterli değil. Bunun için jiroskop veya benzer yöntemle çalışan ucuz alet var mı? Kendim yapabilir miyim?

3-YouTube'dan profesyonel kameralar ile çekilmiş videolar izliyorum. O kameralarda mesafe uzakta olsa odaklıyor ve arka planı çok kaliteli bulanıklaştırıyor. Benim kamera ise 1 metreden sonrasını odaklasa bile her yeri odaklamış gibi oluyor. Bu ne ile alakalı? O kameralarda olup da bende olmayan ne var?

Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama başlık yanlış girilmiş. Ben normal girmiştim. iPhone değil telefon LG. Kim hangi kafayla başlığı değiştirdi? Şimdi ben düzenleyemiyorum başlığı ne güzel...

Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama başlık yanlış girilmiş. Ben normal girmiştim. iPhone değil telefon LG. Kim hangi kafayla başlığı değiştirdi? Şimdi ben düzenleyemiyorum başlığı ne güzel...
Google Play Store'da Open Camera isimli ücretsiz bir uygulama var. Onu deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı