Yazın YGS-LYS'ye Nasıl Çalışılmalı?

Arkadaşlar benim gibi tüm gücünüzü YGS'ye akıtmayın kesinlikle, YGS'den gayet iyi bir puan alsanız bile LYS'ye hazırlanmanız gereken zamanda kesinlikle tıkanıklık yaşarsınız. LYS çok net bir biçimde 2-3 kat daha zorlayacaktır sizi. Ben YGS sınavından önce çoktan LYS çalışmaya başlanmış olunmasından yanayım.
 
Pazar günü sınava girecek biri olarak söylüyorum, 11'in yazı gerçekten çok önemli özellikle tıp istiyorsan okul açılana kadar Türkçe-Sosyal-Matematik derslerini 30 üstü yapacak şekilde hallet. Benim yaptığım en büyük hata konudan konuya atlamak oldu senin yerinde olsam ders ders giderim (Yani bir hafta boyunca Türkçeye çalış ve konuları bitir öbür hafta tarihe geç). Günde 5 saat çalışacağını düşünürsek bir ayda Türkçe-Sosyal biter ve otuzardan 60 net cepte diyebiliriz. Bu arada konuları unutmamak için soru çözümü ve kısa tekrarlar yapman gerekiyor bu yüzden çalışırken yüzeysel bir özet çıkarman çok işine yarar. Matematiğe gelecek olursak zor konu yok ama zor soru çok onun için soru çözmek gerekiyor tüm konuları öğrenip bir de soru bankası bitirsen 25-30 net yaparsın. Branş denemeleri ile 35'e çıkarsın. Geometriyi araya sıkıştırırsın zaten çok konu yok.
Bu süre zarfında yaz tatilinin sonuna gelinir ve sen konuların %70'ini bitirmiş olursun. Fene gelecek olursak ilk başta kimyayı aradan çıkartmakta fayda var bir haftada 13 soruda 11-12 tane yapcak seviyeye gelirsin. Geriye fizik ve biyoloji kalıyor ikisini de okul açıldıktan bir, bir buçuk ay sonra bitirirsin. Bu arada LYS ile ortak konuların LYS kısmına da çalış ki YGS'den sonra o konuyla vakit kaybetme. Böylece ekim ayının sonuna kadar tüm konular biter ve 110 net civarı rahat yaparsın. Bundan sonra konu tekrarı yapar, branş denemeleri çözersin ve LYS Matematiğine başlayabilirsin. Bol soru çözersen şubatın sonuna kadar 140 nete gelirsin.
YGS önemli değil, zaten etkisi az diye düşünme çünkü LYS'nin temelini oluşturuyor. Tıp gibi büyük hedeflerde rakiplerin zaten matematiği, feni yapıyor senin onları geçmen için YGS'de sosyali LYS'de geometriyi de iyi yapman gerekiyor yani sıralamayı etkisi az olan ya da az gibi görünen dersler belirliyor diyebiliriz.

(Buraya baya döşedim ama konunun geçen sene açıldığını yeni fark ettim :) Neyse seneye hazırlanan varsa belki yardımcı olur.)
 
Son düzenleme:
Beyler bende 11im senye giriyorum 9 10 sadece son gun baktim bilgi 0 11 ilk donemde cok calismadim bu donem iste sayisallara agirlik veriyom lys cikicak diye zaten hacettepe pc muhendisligi istiyorum 20.000 Siralama yazin 6 7 saat calismayi dus7nuyirum 2 haftada denemelrr yaparak konu eksiklerimr gore felwn dusundum yazin gunde 4 5 saat yga 2 saat 11 konuslrina calismak istiyorum lys yani son 1 ayda 11 konuskri bitince 12 integral ve tureve caliscam okulda islendiginde tekrar gibi olucak yani sizce basarabilirmiyim diycem istersen neden olmssin diyeceksiniz :D bu calisma programina eklemem gereken birseyler varmi sizce ve bu sene burdan giren arkadaşlar ygs 1 ve 2 puanlariniv e siralamalarini yazabilirmi 25 martta simdiden tesekkurler
 
LYS-1 Matematik testinin içinde ciddi oranda YGS sorusu da mevcut. Bu bakımdan hem YGS hem de LYS'de başarı isteyen biri YGS Matematiğe iyi çalışmalı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı