Hocam bende can değer gibi bilgisayar programcılığı okumayı düşünmeye başladım. Sonrasında DGS ile mühendisliğe tamamlayabilirim ya da açıktan işletme veya siber güvenlik okuyabilirim.
Hem TYT hem AYT aynı anda kalan süre içinde yetiştiremeyeceğimi düşündüğüm ve AYT edebiyat ile uğraşmak istemediğim için böyle bir karar verdim. Ayrıca yönetim bilişim sistemleri bölümünde işletme dersleri daha ağırlıklı oluyormuş sanırım. Biraz düşündümde benim işletme ile çok bir ilgim yok. Bilgisayar programcılığı daha mantıklı geldi. Full TYT çalışacağım için belki de iyi bir üniversite gelir.
YBS için oldukça yazılım ağırlıklı üniversiteler de var. İkinci olarak, madem işin işletme tarafına ilgin yok, açıktan işletme neden düşünüyorsun? Son olarak, bilgisayar programcılığı "zannettiğiniz" kadar iyi bir bölüm değil, çok fazla mezunu var ve diplomasının bir karşılığı yok. Bilgisayar programcılığı okuyup bu sektöre girmek istiyorsanız ya çok sağlam referanslarınız olacak, ya da ilgilendiğiniz alanda çok başarılı olacaksınız. Özellikle bu kadar fazla junior var ve sektör bu kadar daralmışken, dediklerim kolay işler değil.