YBS mi komiser yardımcılığı mı?

Diamant

Decipat
Daha fazla  
Liseden mezun olmama az kaldı. Komiser yardımcılığı var aklımda fakat internetteki bilgiler çok karmaşık. TYT ile iç güvenlik fakültesi kazanarakta olunuyor diyorlar, herhangi bir 4 senelik bölüm okuyup PAEM'e girmen lazım da diyorlar. Bir yandan da aklımda YBS var ama işin zorluğu ne bilmiyorum. İşin içinde kodlama vs. var ise hiç yapabileceğim bir bölüm değil. Hangisi daha uygun olur benim için? Ayrıca bu mesleklerde iş bulma imkanı nasıl? Mesela komiserlik alımları çok az gibi duruyor. Çok kararsız olduğum için her hafta farklı meslek konusu açıyorum ama bana en uygun olduğunu düşündüğüm bu iki mesleğe karar verdim sonunda 😅. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Liseden mezun olmama az kaldı. Komiser yardımcılığı var aklımda fakat internetteki bilgiler çok karmaşık. TYT ile iç güvenlik fakültesi kazanarakta olunuyor diyorlar, herhangi bir 4 senelik bölüm okuyup Paem'e girmen lazım da diyorlar.
Dış kaynak alımı akademi evet başvuru yapabilirsin ama bölüm şartı var paem de kpss taban puan 75 iç güvenliğe yaşınız tutuyorsa tyt ve ayt ile alıyor yaş şartı 21-22 olması lazım.

Dış kaynak alımı akademi evet başvuru yapabilirsin ama bölüm şartı var paem de kpss taban puan 75 iç güvenliğe yaşınız tutuyorsa tyt ve ayt ile alıyor yaş şartı 21-22 olması lazım.
Hocam peki normal polisliğe göre şartlar nasıl? Daha mı rahat?

Komiser yardımcılığı bambaşka bir şey rütbeli oluyorsunuz ekiplerden operasyonlardan sorumlular görev yeri birim vs değişir bu rahatlık olayı.
Tamamdır hocam kararımı verdim. YBS okuyacağım 4 yıllık. Zaten bilgisayar ve donanım gibi şeyler ilgi alanım. Her neyse ben YBS'den mezun olduktan sonra KPSS'ye girerim. İyi bir puan alamazsam özel bir şirkette çalışırım, o da kötü değil tabii. Puan güzel olursa alım da yaparlarsa hayırlısı diyelim. Size de teşekkür ederim yardımınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı